• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Özel sağlık sektörü hizmeti turistin ayağına götürecek

Özel sağlık sektörü hizmeti turistin ayağına götürecek
Özel hastaneler, aynı kentteki otellerin içinde sağlık tesisleri açabilecek. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık turizmini büyütmek için hazırladığı yeni yönetmeliğe göre, özel sağlık kuruluşları da kendi bünyelerinde ...

Özel hastaneler, aynı kentteki otellerin içinde sağlık tesisleri açabilecek. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık turizmini büyütmek için hazırladığı yeni yönetmeliğe göre, özel sağlık kuruluşları da kendi bünyelerinde hastalara otel hizmeti verebilecek.

 Türkiye'de sağlık turizmini geliştirmek isteyen Sağlık Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği, özel sağlık sektörü ile turizm sektörünün işbirliği kapılarını araladı, özel hastanelere, otellere sağlık tesisi açma olanağı veren yönetmelik, böylece sağlık hizmetini de turistin ayağına götürmüş olacak.

Bakanlık, yeni yönetmeliğiyle otellerdeki sağlık ünitelerinin gelişmesine fırsat verecek. Daha önce belli bir yatak sayısı üzerindeki otellerde doktor zorunluluğu bulunurken bu revirler artık otel bünyesindeki bir sağlık tesisine dönüşebilecek.

Yönetmeliği değerlendiren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, bakanlığın sağlık turizmini geliştirmek için attığı bu adımın, sektör açısından çok önemli olduğunu söyledi.

BELGE 30 GÜN İÇİNDE VERİLECEK
Özel sektörün yıllardır yurtdışından hasta getirmek için çalıştığını anımsatan Şengül, "Yoğun bakım ve ameliyathane dışında özellikle ağız ve diş sağlığı, yaşlılıklar nedeniyle oluşan hastalıkların tedavi edildiği geriatrik merkezler, yine fizik tedavi gibi bölümleri, turizm tesislerinde açabileceğiz" dedi. Yönetmelikle kurulacak tesislerin özellikle diş ve fizik tedavi gibi hastalıklarda ciddi sayıda hastayı açabilecek. Türkiye'ye çekebileceğinin altını çizen Şengül, sağlık turizmi kapsamında gelen hastaların, hastanede yatma mecburiyetinin de kalkacağını kaydetti.

Yönetmeliğe göre konaklama tesisinde hizmet vermek isteyen özel hastane için otel işletmecisinin, öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurması gerekiyor. Bu belgeyle Sağlık Bakanlığı'na yapılacak müracaatla bakanlık, sağlık kuruluşunu, yatak kapasitesi ve personel sayısı açısından değerlendirecek. Konaklama tesisi bünyesinde yatırımı uygun görülen sağlık kuruluşunun izin belgesi, en geç 30 gün içinde verilecek.

'Otellerin çalışma süresini uzatabilir'
Güral otellerinin sahibi ve Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, yönetmelikle hayata geçecek uygulamanın, özellikle deniz kıyısındaki otellerin sezon sürelerini 12 aya çekebileceğini söyledi. Şu anda turizm paketleri kapsamında otellere yurtdışından gelen hastaların olduğunun altını çizen Güral, ciddi sağlık kuruluşlarıyla yapılırsa yönetmeliğin sağlık turizmini artıracağını ifade etti.

En az 4 yıldızlı 'klinik konukevi' kurulabilecek
Yönetmelikle, özel sağlık sektörü de hastanenin yakınında klinik konukevi kurabilecek. Bu konukevlerinin turistik konaklama tesisi gibi çalışmayacağını anlatan Cevat Şengül, burada sadece hasta ve refakatçinin hizmet alabileceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli en az 4 yıldızlı konaklama tesislerinin satın alınıp ya da kiralanarak klinik konukevi olarak kullanılacağı belirtilen yönetmeliklte şöle denildi. "Klinik konukevleri, bir hastaneye bağlı olarak kurulur ve faaliyetleri bağlı bulundukları hastanenin sorumluluğunda düzenlenir. Klinik konuk evlerinden hizmet almak için müracaat eden hastaların, hastane tedavisinin tamamlanmış ve ayakta tedavi programına alınmış olması gerekir."

Ebru ERDOĞAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4475 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim