• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

'Özel sağlık sigortaları lüks değil ihtiyaç'

'Özel sağlık sigortaları lüks değil ihtiyaç'
Temel sağlık koşullarını garanti altına alan sosyal sigortaların özel sağlık sigortaları ile desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Allianz yetkilileri, sigorta şirketlerinin her bütçeye uygun sağlık sigortası ürünleriyle sigortalıları güvence altına aldı

Allianz Türkiye’den yapılan açıklamada, kişilerin temel sağlık koşullarını garanti altına alan sosyal sigortaların özel sağlık sigortaları ile desteklenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Özel sağlık sigortalarının, bireyleri beklenmeyen sağlık harcamalarına karşı güvence altına aldığını, ayrıca sigortalılara, diledikleri doktoru ve sağlık kurumunu seçme özgürlüğü sunduğunu ifade eden Allianz, açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sosyal Güvenlik Şemsiyesi altında toplumun büyük kesimi kamu sağlık hizmetlerine erişmekle birlikte, nüfus yoğunluğunun dengeli bir dağılım göstermediği düşünüldüğünde, büyük illerde düzenli ve belirli bir seviyenin üzerinde gelir elde eden bireyler ve bu bireylerin aile fertleri için alternatif hizmet talepleri ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle özel sağlık sigortası önemli bir destek ve güvence sunmaktadır.”

Vergi avantajları var

Uzun süredir konuşulan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Allianz, “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası bir lüks değil ihtiyaçtır. Sosyal sigortanın ana ilkesi, kişilerin temel sağlık koşullarını garanti etmesidir. Azami koşulların ise tamamlayıcı sağlık sigortası yoluyla karşılanması gerekir. Sağlık hizmetlerinin finansmanında -finansman vergi ya da primle sağlansa bile- hiçbir sistem tüm sağlık risklerini karşılayamaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, ödenebilir primler karşılığında finansal riskin özel sigorta havuzlarında paylaşılmasına olanak veriyor. Böylece, sağlık hizmetini kullananların bu hizmete kesintisiz erişimi sürdürülüyor. Sağlık Bakanlığı, SGK ve Hazine Müsteşarlığının gündeminde olan tamamlayıcı sağlık sigortası uygulaması, primde sağlanacak vergi avantajı ile birlikte hazırlanacak yönetmelikle hayata geçirilebilir” dedi.

Her bütçeye uygun sağlık sigortası

Sigorta şirketlerinin tüketici ihtiyaçlarına yönelik olarak kişiselleştirilebilen geniş teminatlı ürünler oluşturduğunu ifade eden Allianz, bununla birlikte farklı bütçelere uygun ürünlerle herkesi özel sağlık sigortalarıyla tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Allianz olarak müşterilerimizin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları için ürünler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl herkesin sağlık sigortası sahibi olması amacıyla özel bir çalışma yaparak Dinamik Sağlık Sigortası ürünümüzü piyasaya sunduk. Dinamik Sağlık Sigortası, geniş teminatlı ve en uygun fiyatlı sağlık sigortası olma özelliği taşıyor. Yıllık 162 liradan başlayan avantajlı fiyatlarla sunduğumuz Dinamik Sağlık Sigortası, komple bir sağlık paketi. Pakette limitsiz doğum, sınırsız ve yüz 100 ödemeli yatarak tedavi teminatları bulunuyor. Üstelik Dinamik Sağlık Sigortası 6-17 yaş arası çocuklar için tek başlarına sigortalanabilme imkanı tanıyor.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3222 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim