• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Özel Sektöre “Vur Abalıya” Taktiği

Özel Sektöre “Vur Abalıya” Taktiği
"Hareket kabiliyeti kısıtlanan özel sektöre özel sigortalar da, SGK da 'vur abalıya' mantığıyla yükleniyor."

4 Ocak 2011 tarihli gazetelerde yer alan “Sağlıkta Çifte Faturalı Soygun” başlıklı haberle ilgili olarak Ege Özel Hastaneler Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Dr.Ulvi Ünal şu açıklamayı yaptı:

“Önceki gün bazı özel hastanelerin vatandaşlara sunduğu sağlık hizmetini hem Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na, hem de mensup oldukları özel sigorta şirketlerine faturalandırarak “çifte vurgun” yaptığı açıklaması gazetelerde yer aldı. Yetkililer özel hastanelerin aynı hizmeti 2 farklı kuruma faturalandırarak hem devleti, hem de özel sigortaları dolandırdığını söyledi. Ancak bunun tamamen doğru olmadığını ve bazı sigorta şirketlerinin dayatması nedeniyle yapıldığını, hastanelerin çoğunun haksız kazanç sağlamadığını söyleyebiliriz.

Bazı özel sağlık sigorta şirketleri, özel hastanelere son dönemde giderek artan bir baskı kurmaktadır. Hem özel sigortalı, hem de SGK mensubu olan vatandaşların özel hastanelerde aldıkları hizmetin tamamının kendilerine değil, hizmetin bir kısmının SGK’ya, geri kalanın da kendilerine kesilmesi şartıyla anlaşma yapıyorlar. Bundan rahatsızlık duyan üyelerimiz bu konunun ileride kendilerine bir sorun olarak gelmesinden korktukları için SGK’ya defalarca yazılar yazarak durumu bildirmiş, ancak sonuç alamamışlardır. Oysa bizlerin üstüne basa basa söylediği ‘tamamlayıcı sağlık sigortası’ uygulamasına geçilseydi şimdi bu manzara olmayacaktı.

Özel hastanelerde de her sektörde olduğu gibi bir takım yanlışlıklar yapılıyor. Biz ve bizim gibi Dernekler de zaten bu gibi yanlış uygulamaların olmaması için üyelerimizi hem bilgilendirerek, hem de yaptırım uygulayarak önüne geçmeye çalışıyoruz. Ama münferit olayların da tüm sektöre mal edilmemesi gerekiyor. Kamuoyuna daha önce de çok kez duyurduğumuz gibi özel sektörde son yıllarda çok kısıtlayıcı düzenlemeler yapıldı. İstihdam ve yatırımın engellendiği gibi çok sayıda sağlık kurumu kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. İşte böyle bir ortamda hareket kabiliyeti kısıtlanan özel sektöre özel sigortalar da, SGK da “vur abalıya” mantığıyla yükleniyor.

Unutulmamalıdır ki, özel hastaneler bugün devletin yetişemediği birçok alanda hizmet sunarak, bugün vatandaşın kaliteli sağlık hizmet almasını sağlayan bir kara gün dostudur. ”

Bu haber toplam 11326 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim