• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Özel tıp merkezi Başbakan Recep Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldı

Özel tıp merkezi Başbakan Recep Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan biri çocuk iki kişiyi tedavi edemeyen özel tıp merkezinin Başbakan Recep Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan biri çocuk iki kişiyi tedavi edemeyen özel tıp merkezinin Başbakan Recep Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldığını açıkladı.

Adana'daki Özel Hacettepe Tıp Merkezi'nin 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım ile 19 yaşındaki Ahmet Gökoğlu ilk tedavi parası olan 230 YTL'yi ödemedikleri için başka hastaneye sevk edilmeleri yanlışının cezasız kalamayacağına vurgu yapan Akdağ, 'Hastane ambulans parası istemiş. Vatandaş daha sonra 112 Acil servis'ten temin ettiği ambulansla başka hastaneye giderek tedavisini yaptırmış. Ama bu olay cezasız kalamazdı.' dedi.

Yaralıları taşıyan aile fertleri, telaş içerisinde öncelikle yakın oldukları bir sağlık merkezine ulaşmak istediklerini anlatan Bakan Akdağ, olayın gelişimini şöyle izah etti; ''Standart prosedür şudur. Merkez hastaya ilk müdahaleyi yapmalı, eğer kendisi tedaviyi devam ettiremeyeceğini düşünürse, olay bu merkezin sorumluluğundadır. Hastayı tedavi edilecek yere nakletmelidir. Maalesef şöyle bir yanlışlık yapılmıştır. Vatandaşı nakletmek için ambulans parası istenmiş. Bu kesinlikle istenmemesi gereken bir şey. Ayrıca faturalarla da ilgili o sıkıntı telaş içinde aileden bir takım talepler de bulunulmuş. Aile bu sefer 112 acil servisi kendisi telefonla arayıp başının çaresine bakmış. Ambulans yaralıları alıp hastaneye götürmüş ve tedavilerine burada başlanmış.''

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün merkez hakkında hemen yasal işlem başlattığını dile getiren Akdağ, en kısa sürede de bir kapatma cezası uygulandığını kaydetti. Akdağ, ''Ayrıca sosyal güvenlik kurumu ile de bu konuyu görüşeceğiz. Vatandaşa 'para vereceksin bende senin acil hizmetini göreceğim, hatta ambulans için para vereceksin' şeklindeki uygulamalara kesinlikle hiç bir müsamahamız yok. Vatandaşımız karşılaştığın da derhal ya bizim 112'mizi arasın ya da 184 numaralı iletim hattımızı arasın. 24 saat burayı arama imkanı var. Biz derhal müdürlüklerim vasıtası ile müdahale ediyoruz'' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, olaydan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgi için aradığına dikkat çekerek, ''Kesinlikle kabul edilemeyecek bir olay. Gerekenleri de yaptık. Vatandaşımız da bilmelidir ki; kendisinin, çoluk çocuğunun, ailesinin sağlığı konusunda böyle davranışlara kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz.' açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim