• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Özelde de çalışan doktor ek ödeme alamayacak

Özelde de çalışan doktor ek ödeme alamayacak
Mesai sonrasında özel sektörde çalışan hekimler döner sermayeden yararlanamayacak. Başhekimlerden, mart ayı döner sermayelerin hesaplanabilmesi için hangi doktorların özelde çalıştığı soruldu

Mesai sonrasında özel sektörde çalışan hekimler döner sermayeden yararlanamayacak. Başhekimlerden, mart ayı döner sermayelerin hesaplanabilmesi için hangi doktorların özelde çalıştığı soruldu

Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarında çalışan ve mesai saatleri dışında özel sektörde de hasta bakan doktorlar, döner sermayeden yararlanamayacak.

25 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayınlanan 6111 sayılı kanun değişikliğiyle sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin özelde de çalışması durumunda ek ödeme alamayacakları belirtildi. Kanunun uygulanması amacıyla, mesai saatleri dışında özel sektörde çalışan hekimlerin, bunu başhekimliklere bildirmesi istendi.

Uygulama hekimlerin tepkisine neden olurken, bir yandan da soru işaretleri uyandırdı. Çünkü; Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından açılan davada Danıştay, Tam Gün Yasası'nın hekimlerin özel sektörde çalışmasını da engelleyen bazı maddelerin yürütmesini durdurmuştu. Fakat daha sonra Sağlık Bakanlığı'nın başvurusuyla yine Danıştay, bu sefer de yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine yazı gönderip, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan hekimlerin mesai sonrasında çalışamayacağını bildirmiş, gereğinin yapılmasını  istemişti. TTB 2. Başkanı Prof. özdemir Aktan, bir karambolün ortasında olduklarını dile getirerek, "Seçim öncesi olduğu için Bakanlık, çok fazla patırtı çıkarmak istemedi. Bu nedenle valiliklere yazı göndermelerine rağmen uygulaması çok fazla olmadı. Yani isteyen hekimler hâlâ mesai sonrasında özel sektörde çalışmayı sürdürüyor" dedi.

'Kömür yardımı parası yatırdılar!'

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TTB 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, hoca farkının kaldırılmasıyla döner sermaye gelirleri yüzde 15 düşen hekimlerin, bu aydan itibaren nedeni bilinmeyen bir şekilde döner sermayeden aldıkları ek gelirlerin arttığını söyledi. Hesaplarını kontrol eden öğretim üyelerinin şaşırdığını anlatan Aktan, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bunun nedenini seçimin yaklaşmasına bağlıyoruz. Çünkü performanslarında önceki aya göre büyük bir artış olmayan öğretim üyeleri, döner sermayeden iki kat daha fazla para aldı. Hatta yatırılan bu paralar, hekimler arasında 'Bana kömür yardımı parası yatırmışlar' şeklinde esprilere de neden oldu."

Ebru Erdoğan

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim