• BIST 9756.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

"Paniğe gerek yok, kıdem tazminatı kalkmayacak"

"Paniğe gerek yok, kıdem tazminatı kalkmayacak"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Kıdem tazminatı kalkmayacak. Hükümetin hiçbir üyesi tazminat kalkacak diye bir cümle kullanmadı' dedi.

CENK ESEN

Yaklaşık 12 milyon işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu'ndan uzlaşma çıkmadı. İşçileri temsilen Hak-İş, DİSK, Türk-İş; işverenleri temsilen ise, TİSK ve TOBB 'un katıldığı toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, tüm tarafların taleplerini içeren bir taslak metin hazırladıklarını dile getirdi.

Taraflarla 10 gün içinde yeniden bir araya geleceklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi: “Çok verimli ve düzeyli bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm tarafların taleplerini özet bir metne dönüştüren bir takdimi taraflara yapmış bulunduk. Geçmişten bugüne kadar taşınan bu konuların teknik boyutu önemli. Üzerinde teknik düzeyde çalışmamız gerekir diye bir ittifak oluştu. 10 günlük süre içinde bir kez daha bir araya gelip burada özetlenen bu bilgilerin uzlaşmaya dönüşüp dönüşemeyeceği konusunu birlikte netleştirmiş olacağız." 

Üzerinde görüştükleri söz konusu taslağın işçi, işveren ya da hükümetin bir taslağı olmadığını vurgulayan Bakan Çelik, “Bu tüm söylenenlerin özetlendiği bir taslak. Bunun üzerinden bir çalışmanın doğru olacağı konusunda değerlendirmelerden çıkan bir neticeyi sizlerle paylaşmış oluyoruz. Umuyorum ki kısa süre içerisinde yapacağımız bir toplantıda nerelerde uzlaştık, nerelerde uzlaşmadık bunlar daha da netlik kazanacak. Birlikte çıkış ihtimali olan alanlarda çıkış bulacağız. Ne bizim hükümet olarak, ne de sosyal tarafların zorlaması söz konusu değil. Gayet demokratik bir platformda çalışmalarımız devam ediyor. 'Şu kalkıyor, bu iniyor' diye değerlendirmeler yanlış. Paniğe gerek yok. Yapılan tıkanan noktaları açmaya yönelik” dedi.

Toplantı öncesi soruları da cevaplayan Çelik, kıdem tazminatının kaldıracağına dair haberlere tepki gösterdi. Çelik, kimsenin kıdem tazminatını kaldıralım demediğini belirterek, “Kıdem tazminatını kaldıralım' diyen birisi mi var? Böyle bir şey yok ama yazılanlara çizilenlere bakıldığında kıdem tazminatı kalkıyor. Biz böyle bir cümle hiç kullanmadık. Hükümetin hiçbir üyesi de kullanmadı. Uygulamada bazı sıkıntılar var. Bu çözülmesi gereken, çalışma hayatında sorunların çözülmesi gereken bir yaklaşım gerektiren bir konu başlığıdır. Bu sorun değil denirse biz buna da saygı gösteririz. Alt işverenlerle ilgili sorunlar var. Bu bir vaka, bu bir realite. Onun için bir şey kaldırıyoruz, bir şey yıkıyoruz. Yok böyle şey. Biz yıkmak için değil yapmak için buradayız” diye konuştu.

600 BİN TAŞERON BULUNUYOR

Toplantıda taşeronluk ve özel istihdam bürolarına ilişkin sunumlar yapıldı. Edinilen bilgilere göre kamuda, belediyeler hariç yaklaşık 600 bin taşeron işçi bulunuyor ve özellikle karayollarında 8 bin işçi adına kazanılmış bir dava nedeniyle kurum 2.5 milyon lira tazminatla karşı karşıya bulunuyor.

TÜRKİYE GAZETESİ

Bu haber toplam 2053 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim