• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Panik atak hastaları 10 dakika ölümü yaşar

Panik atak hastaları 10 dakika ölümü yaşar
Son dönemde herkes panik ataklı! Hastalık giderek artıyor ve tıp tam olarak nedenini çözemiyor. Prof. Dr. Sedat Özkan, "Panik 10 dakikada doruğa ulaşıyor, hasta saatler sürdüğünü ve öleceğini düşünüyor" diyor

 

YALNIZ BAŞLARINA DIŞARI ÇIKMAZLAR
Panik atak hastaları, bazen eve bağımlı bir duruma gelebilir ve 'agorafobik' özellikler göstermeye başlarlar. Alan korkusu yüzünden sokağa tek başlarına çıkamazlar, evde yalnız kalamazlar. Kalp krizi geçirebilecekleri, boğulabilecekleri ya da kontrollerini kaybedip diğer kişilere kötü davranışlarda bulunacakları endişesiyle topluma katılamazlar.

KORKU İÇİNDE YAŞARLAR
Agorafobinin bulunduğu panik bozukluğuna 'agorafobi ile birlikte panik bozukluğu', bulunmadığı durumlara ise 'agorafobi olmadan panik bozukluğu' adı verilir.
Agorafobinin en belirgin özeliği; yalnız kalmaktan ya da kaçmanın zor olabileceği ve ani bir sorun yaşamaktan korkmaktır. İşlek bir cadde, sinema, tiyatro, cami, tünel, asansör, toplu taşıma vasıtaları, büyük kapalı alışveriş merkezleri; onların kaçtıkları yerlerdir.

ARALARINDA FARK VAR
KALP KRİZİ

Ağrı, göğsün ortasında ve süreklidir.
Ağrı hareketle artar, dinlenince azalır.
EKG'de kalp ritminde anormallikler saptanır.

PANİK ATAK
Göğüs ve kalp üstünde zaman zaman kısa süreli ağrılar olur.
Ağrı yayılmaz ve dinlenmekle azalmaz.
Bulantı hissi olabilir ama kusma olmaz.

KESE KAĞIDI ÇOK İŞE YARIYOR
Panik atak hastaları için kese kağıdı üflemek gerçekten işe yarar mı?
Evet, son derece önemli ve işe yarayan bir uygulamadır. Panik anında hastalar çok hızlı nefes almaya başlar. Dakikada 22 kez olan nefes süresi iki katına çıkar. Bu da kanın biyokimyasını bozarak paniği artırır. Kese kağıdının içinden derin nefes alınması; verilen karbondioksit geri solunmuş olacağı için solunumun hızı engellenir. Bu arada hastalardan düşünceleri değiştirmeye çalışmalarını isteriz. Ayrıca ortamın da değiştirilmesi gerekir.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11604 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim