• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Paramedikler zor şartlarda çalışıyor

Paramedikler zor şartlarda çalışıyor
Tekin, beraberinde sendika şube başkan yardımcısı İlyas Bayrak'la, Mahmudiye, Çifteler ve Han ilçelerindeki 112 Acil Servis istasyonlarını ziyaret ederek paramediklerin gününü kutladı.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin,"Mesleki sorumlulukları açısından riskli ve ağır bir yükün altında görev yapan paramedikler (acil tıp teknikeri), görev alanları içinde yer almamasına rağmen hasta nakillerinde gerek hekim görevi üstlenmeleri gerekse de ek görev olarak şoförlük yapmaları, hangi mesleki zorluklar ve şartlar içinde görev yaptıklarının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Tekin, beraberinde sendika şube başkan yardımcısı İlyas Bayrak'la, Mahmudiye, Çifteler ve Han ilçelerindeki 112 Acil Servis istasyonlarını ziyaret ederek paramediklerin gününü kutladı.

Tekin, ziyaretlerde yaptığı açıklamada paramediklerin gece gündüz demeden 7 gün 24 saat bazen de mesai gözetmeksizin çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Mesleki sorumlulukları açısından riskli ve ağır bir yükün altında görev yapan paramedikler, görev alanları içinde yer almamasına rağmen hasta nakillerinde gerek hekim görevi üstlenmeleri gerekse de ek görev olarak şoförlük yapmaları, hangi mesleki zorluklar ve şartlar içinde görev yaptıklarının göstergesidir. Paramediklerimizin görev tanımları tam olarak oluşturulmalı ve çalışma şartları ivedilikle iyileştirilmelidir. Sendikamızın sağlık çalışanlarının eğitim düzeylerini yükseltmek ve sağlıkta hizmet kalitesini artırmak adına öncülük ederek başlattığı lisans tamamlama hakkının verilmesi için mücadelemiz devam edecektir. Böylesine zor şartlarda 7/24 acil sağlık hizmeti sunmaya çalışan, fiziksel olarak da yoğun güç harcayan paramediklerin ve ambulanslarda görev yapan sağlık personelinin, mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır."

Mesleklerini yapmak isteyen paramedik bölümü mezunlarının hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde varolan paramedik ihtiyacı giderilmesi yönünde istihdam edilmesi gerektiğine dikkati çeken Tekin, Acil Tıp Teknisyenlerin ise yapılacak unvan değişikliği sınavıyla bu alanda istihdam edilmelerinin önünün açılarak sisteme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Tekin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak, hem çalışanların hem de halkın sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat sürmelerini sağlayacak yeni hedeflerin her zaman daim olduğunu bildirerek, Sağlık-Sen olarak her konuda olduğu gibi bu konunun takipçisi olacaklarını ve sorunlarının çözümü noktasında mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini aktardı.

medimagazin

Bu haber toplam 4428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim