• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Pedli annelerin nedeni

Pedli annelerin nedeni
Zorlu doğum süreçleri kadınlarda idrar kaçırmaya neden oluyor. Özellikle iri bir bebeğin doğumu sırasında, çevredeki kaslarda belli oranda hasar oluştuğu için idrar tutamama riski çok artıyor

 

ELEKTRİK TEDAVİSİ KASI KUVVETLENDİRİR
'Fonksiyonel Elektriksel Uyarı' tedavisi nedir?
Bu tedavide; verilen düşük dozdaki elektrik akımları, pelvis taban kaslarını kuvvetlendirir ve sinirlerin uyarılmasını düzenler. Genellikle haftada iki kez, 20'şer dakika uygulanır. 10 hafta içinde önemli neticeler alınır.

MENOPOZDA ÖSTROJEN
İdrar kaçırma menopozda arttığına göre; östrojen hormonu alınmasının bir faydası var mıdır?

Mesaneyi örten zar tabakasının ve bunun altındaki dokunun uyarılarak dolaşımın artırılması ve bu şekilde düz kas yanıtının artırılması amaçlanır. Özellikle menopoz dönemindeki hastalar; lokal östrojen uygulaması tedavisinden fayda görebilirler.

GÜNDE ÜÇ KEZ KEGEL EGZERSİZİ YAPIN
Sporun bir faydası var mıdır?

Spor ile kasları canlı tutmak ve kilo kontrolünü sağlamak daha kolay olur. Biliyorsunuz fazla kilolu olmak, idrar kaçırma riskini artıran faktörlerden biridir. Egzersiz denince; Kegel egzersizlerini unutmamak gerekir.

Kegel egzersizleri nedir?

Kegel egzersizleri; kadınlarda vajina etrafını saran vajinal kasların güçlendirilmesi amacıyla yapılan pelvik kas egzersizlerine verilen isimdir. Temelde pelvik kasların kasılmasına ve gevşetilmesine dayanan bir egzersiz türüdür. "Pelvik kas hangisi?" diye sorarsanız; idrar yaparken, idrarı durdurmaya çalıştığınızda kullandığınız kaslar olarak tarif edilebilir. Pelvik taban kaslarını ilk başlarda üç saniye kasıp, üç saniye serbest bırakarak bu egzersizi yapabilirsiniz. Bu hareketleri günde üç defa 10'ar kez yaparsanız, 6-8 haftada tıbbi faydaya ulaşmaya başlarsınız.

PESSER HALKALARI VE TAMPON KULLANILABİLİR
Tampon yarar sağlar mı?

Menopoz sonrası kadınlarda vajinada kuruluk olabileceği için tampon kullanmak, uygulama açısından zor olabilir. Ama gerekli önlemler alındıktan sonra tampon kullanmak idrar kaçırma soruunda fayda sağlayabilir. Tampon; idrar kesesi boynuna baskı yaparak kişinin mesanesini kontrol etmesine yardımcı olur. Aynı baskı mantığı Pesser halkaları için de geçerlidir. Vajina boşluğuna yerleştirilen Pesser halkalarının kullanımı da kolaydır. 
 
ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5638 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim