• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Pedofili suçlusuna kimyasal hadım

Pedofili suçlusuna kimyasal hadım
Hükümet, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarını düzenleyen pakete sürpriz bir ceza koydu. Pedofil olduğu belirlenen suçlunun, ilaçla testosteron hormonları işlevsizleştirilip cinsel faaliyetleri sıfırlanacak. Ayrıca...

Hükümet çocuklara yönelik cinsel taciz ve saldırı suçlarına ilişkin yasa paketine pedofili hastalarının kimyasal ilaçla testosteron hormonlarının işlevsiz hale getirilmesini de ekleyecek.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, söz konusu düzenleme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "çocuk tecavüzlerine en ağır ceza getirilsin" talimatının ardından Adalet ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının gerçekleştirdiği ilk toplantıda karara bağlandı. Daha önce iki defa yasaya alınması tartışılan fakat sonrasında vazgeçilen "kimyasal kastrasyon" ile tecavüzcülerin kısırlaştırılması yöntemi, revize edilerek yeniden pakete eklendi. Adalet Bakanlığı söz konusu uygulama için "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"da değişikliğe gidecek.

BİRDEN FAZLA SUÇ İŞLİYORLAR

Meclis'in açılmasının ardından çocuk paketinde gelecek "kimyasal ilaçla testesteron hormonlarının azaltılması" tedavisi sadece pedofili hastası olduğu kesinleşen kişiler için uygulanacak. Pedofili, çocuklara yönelik cinsel eğilimi ifade eden psikoseksüel rahatsızlık anlamına geliyor. Pedofili olanların neredeyse tamamı çocuklara yönelik istismar suçunu birden fazla kez işliyor. Kişinin cezasını çekse bile aynı suçu tekrar işlemesi kesin olduğu için getirilecek "ilaçla tedavi" yöntemine ilaveten, zorunlu psikolojik tedavi de uygulanacak. Ayrıca suçlunun mağdur ettiği çocuğa ve ailesine yaklaşmaması tedbirleri de gündeme gelecek.

KADEMELİ İLAÇ VERİLECEK

Çocukların cinsel istismarı suçundan hüküm giyen ve pedofili olduğu kesinleşen kişilere uygulanacak ilaçla tedavi ile testosteron hormonlarının azaltılması işleminin "kademeli" gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yani, kişiye kademeli ilaç verilerek, cinsel performansı belli bir süreliğine kaybolacak. Tedavisi bitip, kesin olarak sağlığına kavuştuğu kanaatine varılan pedofili hastası, ilacın kesilmesi ile eski cinsel gücüne kavuşabilecek.

SANAL İSTİSMARA DAHA FAZLA CEZA

Yasa ile yürürlüğe girecek bazı düzenlemelerse şöyle: 

  • Düzenlemede, çocuklara yönelik tacizin elektronik posta, internet ortamlarında teşhir ile cep telefonu mesajlarıyla işlenmesi cezaları arttırma nedeni olacak. TCK'nın 105'inci maddesinde yapılacak değişiklikle bu tip durumlarda verilecek cezalar da yarı yarıya arttırılacak.
  • Cinsel saldırı ve taciz suçlarını yılbaşılarda, konser, mitingler gibi insanların toplu bulunmalarının sağladığı kolaylıktan faydalanarak gerçekleştirenlere yarı yarıya daha fazla ceza verilecek.
  • Çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan hüküm giyenler "ömür boyu" çocuklardan uzak tutulacak. Bu kişilerin çocuklarla bir arada olunması gereken işlerde çalıştırılması yasaklanacak.
  • Ensest ise "Evlenme yasağı bulunan kişiler arasında işlenen cinsel suç" şeklinde tanımlanacak. 

HADIM ETMEDE İLAÇLI VE CERRAHİ YÖNTEM
Pedofili suçlularının toplumdan tamamen tecrit edilmesi halen bir çok ülkede tartışma konusu. Pedofili suçlularına yönelik iki yöntem kullanılıyor. Bunlardan biri olan ilaçlı yöntem halen ABD'nin bazı eyaletlerinde uygulanmakta. Buna göre hastaya "ya 20 yıl hapis ya da hadım" seçeneği sunuluyor. Çek Cumhuriyeti'nde ise cerrahi kastrasyon uygulanıyor. Pedofili suçlusunun ameliyatla testisleri alınıyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4906 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim