• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit) hakkında duyuru

Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit) hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit) hakkında duyuru yayımlandı.
 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 39960995-949/934             30.04.2015
Konu: Periferik Anjiyo Cihazı
          
Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit)

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

Yataklı tedavi kurumlarının hizmet sunumuna erişebilirliğini ve hizmet kalitesini artırmak için merkezi olarak 27.02.2015 tarihinde Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 (Çerçeve 2. Kalem) 3. Münferit Alımı ihalesi yapılmıştır.

İhale sonucunda; 22 adet Periferik Anjiyo Monoplan Cihazı için Birim Fiyat 908.800,00 TL Toplam Fiyat 19.993.600,00 TL ile ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi olan Siemens San. ve Tic. A.Ş. firması ile 15.04.2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Bahse konu malzemelerin teslim/montaj yerleriyle ilgili olarak ilgili Genel Sekreterliklere / Sağlık Tesislerine; gerek ihale dokümanı gerekse de yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde bazı hatırlatmaların yapılması uygun görülmüştür.

Yüklenici firmayla akdedilmiş olan mezkur sözleşmenin 8.1. maddesinde: "İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılıklar olması halinde ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır" şeklinde hükme bağlandığından; işin ifasıyla ilgili olarak. sözleşme metninin dışında; idari şartname, teknik şartname ve zeyilnamc hükümlerine de dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir. İhale dokümanlarında çelişki söz konusu olması durumunda, sözleşmenin 8.2. maddesinde bulunan hükmün uygulanması esastır.

Taşınır Mal Yönetmeliğinin 15. Maddesinin 2. Fıkrasında belirtilen "Ahım bir merkezden yapılarak birden fazla birime doğrudan teslim edilen taşınırlar için, taşınırın teslim edildiği birimlerce iki nüsha Taşınır Geçici Alındısı düzenlenir ve bir nüshası alımı yapan birime gönderilir. Alımı yapan birim, bu alındıya dayanarak, ödemeye ve kendi giriş kayıtlarına esas olmak üzere Taşınır İşlem Fişi düzenler. Diğer birimlerden alman geçici alındılar, düzenlenen bu fişin idarede kalan nüshasına bağlanır. Alımı yapan birimce giriş kayıtları yapıldıktan sonra düzenlenecek Taşınır İşlem Fişiyle de ilgili diğer birimler adına çıkış kaydedilir. " hükümleri gereği; yapılan işlemlere esas olmak üzere 2 (iki) adet ıslak imzalı olarak düzenlenecek Taşınır Geçici Alındısının ve http://www.tkhk.gov.tr/DBT/17/TumDuyurular linkinde yayınlanan yazımız ekinde yer alan "Örnek Mal Muayene Raporu'nun (4 Nüsha Islak İmzalı) düzenlenerek, ivedilikle Kurumumuza intikali sağlanmalıdır.

Teslimi/montajı yapılan cihazın, ihale dokümanı gereği 5 (Beş) yıl garantisinin varlığı unutulmamalıdır. Söz konusu cihazla ile ilgili olarak, teslimin yapıldığı kurumdaki ilgili birimlerce ihale dokümanları çerçevesinde gerekli takibinin yapılması; yetkili servislerce cihaza yapılan müdahalelerin kayıtlarının muntazam olarak tutulması gerekmektedir.

İhale dokümanı çerçevesinde; cihaz ile ilgili bildirimlerin, yetkili servisin müdahale tarihleri ve arızanın giderilme süresi gibi bütün detay bilgilerin kayıt altına alınması gereğinin, cihazların verimliliği ve firmaya yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda yapılması muhtemel yaptırımlar açısından büyük önem arz ettiği bilinmelidir.

İhale dokümanlarında düzenlenen garanti süreleri, bakım ve onarım şartlan, yedek parça temini vb. hükümlerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve ilgililere tebliğ edilmesi, teslim ve montajı yapılacak cihazdan alınacak verimin üst seviyede olmasına katkı sağlayacak her türlü önlemin alınması ihale dokümanı ve mevzuat gereği olduğu unutulmamalıdır.

Yukarıda bahsedilen iş ve işlemlerin yapılması sırasında yüklenici firmadan, mezkûr ihalenin ihale dokümanı ile akdedilen sözleşmenin hükümleri dışında herhangi bir ilave talepte bulunulmaması; işin süresinde tamamlanabilmesi için yüklenici firmaya, ihale dokümanı ve sözleşme hükümleri dışına çıkılmadan, gerekli kolaylığın sağlanması ve yapılacak her türlü bildirimlerin, yürürlükteki mevzuata uygun olarak (iade taahhütlü, elden teslim vb.) usulüne uygun yapılması gerekmektedir.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerinin, sözleşmede belirlenmiş olan hastanelere bilgilendirme yapılması ve http://www.tkhk.gov.tr/DBT717/TumDuvurular adresinde yayınlanan yazımız ekinde bulunan ihale dokümanı hükümleri ile firmanın teklif dosyasında sunmuş olduğu "Teknik Şartnameye Uygunluk Belgesi'nin" hükümleri çerçevesinde; yukarıda ifade edilen iş ve işlemlerin ivedi bir şekilde yerine getirilmesi, kurulum gerektiren cihazlarda uygun yerlerin en kısa süre içerisinde yüklenici firmaya gösterilmesi, bu konuda aksaklığa meydan verilmemesi hususunda; Gereğini bilgilerinize rica ederim.

 

Olgun DURMUŞOĞLU
Kurum Başkanı a.
Daire Başkanı

Ek: Tahsisat Listesi

DAĞITIM:
19 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği


Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit) Üst Yazısı için tıklayınız

Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit) Tahsisat Listesi için tıklayınız

Periferik Anjiyo Cihazı Monoplan Tip 2 Alımı (3.Münferit) İhale Doküman ve Ekleri için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6591 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim