• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Perşembe günü hariç istediğini ye ve zayıfla

Perşembe günü hariç istediğini ye ve zayıfla
Diyet dergilerinde, televizyon programlarında ve internette hep onun adına rastlıyoruz. Dr. Pierre Dukan’ın bir de diyet ve tarif kitapları var tabii.

 

Diyet dergilerinde, televizyon programlarında ve internette hep onun adına rastlıyoruz. Dr. Pierre Dukan’ın bir de diyet ve tarif kitapları var tabii. Bugünlerde herkesin konuştuğu kişi olan Dr. Pierre Dukan, ünlüleri zayıflatan adam. Düşük kalorili beslenmeye alternatif olan Dukan Diyeti’nin yaratıcısı. İlk ünlü müşterilerinden biri Prens William’ın nişanlısı Kate Middleton’un annesi olunca ünlüler Dr. Dukan’ın mucizevi zayıflama formülüne akın etti. Son 10 yılda sadece Fransa’da 5 milyon kadını zayıflatan Dr. Dukan’ın yarattığı sistemin hikâyesi 35 yıl öncesine dayanıyor. O tarihlerde Dr. Dukan bilimsel bir yayında, düşük kalorili beslenmenin tehlikeleri üzerine “Düşük kalorili beslenmeyle belki kısa süre için kilo veriyoruz ama sonra hem fiziksel sağlığımız tehlikeye giriyor hem de duygusal hayatımız altüst oluyor” diye yazıp ortalığı birbirine katmıştı. Dukan Diyeti’nin merkezinde, protein açısından zengin 72 maddelik bir yiyecek listesi var. Buna ek olarak düşük karbonhidratlı 28 sebze de yer alıyor listede. Diyet sırasında 5 günde 3 kiloya kadar zayıflamak mümkün. 4 aşamalı diyette, perşembe hariç diğer günlerde ne isterseniz onu yiyorsunuz.

4 AŞAMADA ZAYIFLATIYOR
Mucizevi Dukan Diyeti 4 aşamadan oluşuyor: Saldırı, kilo verme, korumaya hazırlık ve sürdürme. Sistem sıkı ama ilk 2 aşamayı tamamladıktan sonra bir daha kilo almıyorsunuz. Hem de hayatınız boyunca istediğiniz her şeyi, istediğiniz kadar yiyerek...

1- SALDIRI En zor kısım bu. 10 gün sürüyor. Dr. Dukan size 72 proteinli besinden oluşan bir liste veriyor. Yağsız proteinler, süt ürünleri, yumurta, balık ve kümes hayvanları içeren listeden seçtiklerinizi istediğiniz öğünde istediğiniz miktarda tüketebiliyorsunuz. Ama sadece haşlama, ızgara veya fırında pişirilmiş olarak... Sıvı ya da katı yağ yasak. Lezzet için her türlü baharatı kullanabilirsiniz. İlk 5 günde 3 kilo veriliyor. Kabızlığa karşı her gün yoğurt veya süte karıştırıp 1.5 çorba kaşığı kepekli yulaf yiyor, en az 1.5 litre su içiyorsunuz. Şarküteri ürünleri ve kuzu etine izin yok.
2- KİLO VERME İlk listeye 28 sebze ekleniyor: Enginar, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, mantar, marul, turp, ıspanak, domates... Haftanın 2 günü ilk aşamada olduğu gibi sadece protein tüketiyor, diğer günler ise sebzeleri de ekliyorsunuz. Karbonhidrat zengini patates, pirinç, mısır, fasulye, mercimek yasak. Havuca ise haftada 2 gün izin var. Yiyecekleri yağsız pişiriyorsunuz.
3- KORUMAYA HAZIRLIK Her gün hem et hem sebze yiyorsunuz. Günde bir porsiyon meyve ve 40 gram peynire izin var. Haftada 2 öğün kepekli ekmek ya da makarna da yiyebiliyorsunuz. Ayrıca “kutlama” öğünleri de başlıyor. Yani haftada 2 öğün her şey serbest! Tatlı ve alkol dahil. Bu aşamayı, verdiğiniz her kilo için 1.5 hafta sürdürüyorsu 4- SÜRDÜRME Hayat boyu sürdürebileceğiniz bu aşamada her şey serbest. Hem de her gün, her öğün. Sadece perşembe günlerini “saldırı” aşamasıyla geçiriyorsunuz

PERŞEMBE MÖNÜSÜ
Kahvaltı: Ilık su, yağsız beyaz peynir, yağsız omlet
Öğle: Köriyle tatlandırılmış tavuk ızgara
Ara öğün: Yulaflı ekmek veya krep
Akşam: Izgara somon (Şekersiz çay, kahve serbest. Miktar belirtilmemişse yiyeceklerden dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz)

ÜNLÜLER DUKAN'LA KİLO VERDİ
Dr. Dukan’ın en ünlü müşterisi Jennifer Lopez. 40 yaşındaki J-Lo, ikizleri Emme ile Max’ı dünyaya getirdikten sonra bu diyetle kilo verip eski formuna kavuştu. Dukan Diyeti’yle kilo veren model Nikki Phillips “Normalde diyetten hiç hoşlanmam. Ama Gisele Bundchen, Dr. Dukan’ın tavsiyelerine uygun bir şekilde beslendiğini açıklayınca, bu kez deneyebileceğimi hissettim. Kusursuz vücuduyla Giselle hepimiz için bir simge” diyor. Gossip Girl dizisinin yıldızı Jessica Szohr da bu diyeti uygulayanlardan.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3798 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim