• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Personel ve sendika ayakta! Sınav soruları önceden CD'ye kopyalandı mı?

Personel ve sendika ayakta! Sınav soruları önceden CD'ye kopyalandı mı?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevde yükselme sınavı sorularının sınav tarihinden bir gün önce CD’ye aktarıldığı ortaya çıktı

Personel ve sendika ayağa kalktı. SGK'den soruşturma açılması istendi. SGK, iddiaları, sınav sorularını hazırlayan Gazi Üniversitesi'ne sordu. Üniversite, soru kitapçıklarının sınavdan bir gün önce CD'ye aktarıldığını kabul etti. Ancak SGK'ye iletilmek üzere hazırlandığını ve "güvenli bir ortamda muhafaza edildiğini" savundu. Açıklama sınava girenleri ve sendikayı tatmin etmedi. Araştırmanın derinleştirilmesi istendi.

SGK'nin görevde yükselme sınavı 5 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da yapıldı. Sınava kurum personelinin yaklaşık yüzde 40'ı başvurdu. Sınav SGK tarafından Gazi Üniversitesi'ne yaptırıldı. Yani soruları Gazi Üniversitesi hazırladı. SGK, sınavın ardından 7 Nisan sabahı Gazi Üniversitesi'nden tutanak karşılığı soruları kitapçık ve CD olarak kapalı bir zarf içinde teslim aldı.

Üniversiteden alınan CD içindeki soru kitapçıkları aynı gün SGK'nin kurum içi iletişim ağında (intranet) yayımlandı. Ancak kitapçıklar incelendiğinde soruların yer aldığı CD'nin 4 Nisan 2014 tarihinde yani sınavdan bir gün önce oluşturulduğu ortaya çıktı.

Durumu fark eden SGK de, konuyu Gazi Üniversitesi'ne iletti. SGK, üniversiteden gelen yanıtı da kurum içi iletişim ağı üzerinden personele duyurdu.

Duyuruda, "Bu konu tarafımızdan Gazi Üniversitesi'ne sorulduğunda pazartesi sabahı kurumumuza teslim edilmek üzere anılan tarihte CD'nin oluşturulduğu ve güvenli bir ortamda muhafaza edildiği tarafımıza iletilmiştir. Dolayısıyla çok basit bir teknik konunun personelimizin kafasında şüphe oluşturmak için kullanılmasının iyi niyetle açıklanamayacak bir husus olduğu aşikardır" denildi.

SGK'nin bu yanıtı sendikayı tatmin etmedi. Türk Büro-Sen, SGK'ye dilekçe vererek soruşturma açılmasını istedi. Dilekçede, SGK'nin sayfasında yayımlanan 10 soru kitapçığının tümünün sınavdan bir gün önce 4 Nisan 2014 tarihinde 10.13 ile 10.17 saatleri arasında oluşturulduğuna dikkat çekildi.

Dilekçede, soru kitapçıklarının kimler tarafından hazırlandığı, kurum dışındaki başka kişi veya birimlere gönderilip gönderilmediği, soru kitapçıklarını oluşturan kişi veya kişilerin sınav komisyonunda yer alıp almadıkları sorularına yanıt verilmesi istendi.

Sınav sorularının sınav anında sınava girenlerin huzurunda açılmasının şart olduğuna dikkat çekilen dilekçede, buna karşın bilgisayar ortamında bu tür bir işlemin nasıl yapılabildiğine açıklama getirilmesi talep edildi.

Türk Büro-Sen'in dilekçesinde, SGK'nin açıklamasının sınava girenlerde oluşan şüphe bakımından "tatmin edici nitelikte olmadığına" vurgu yapıldı. Son yıllarda birçok sınavda haksızlıklar yapıldığına dikkat çekilen dilekçede, gerekli araştırmanın yapılması, belirlenen usulsüzlüklerle ilgili yasal yollara başvurulması ve konu hakkında sendikaya yazılı bilgi verilmesi istendi.


Mustafa Çakır

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim