• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Pes etmeyen çocuk oyunla büyüyor

Pes etmeyen çocuk oyunla büyüyor
Çocuğunuzun hayatta daha cesur olmasını istiyorsanız mutlaka oyunla büyümesini sağlayın
ÇOCUKLAR oyun aracılığıyla birçok şeyi  öğrenir ve anlatır. Hayatın provası olarak  oyun, çocukların çevreye uyum göstermesini sağlar, zekâ ve kas gelişimini olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda toplumsal ilişkilerin anlaşılmasına ve olumlu davranışların kazanılmasına katkıda bulunur. İşte bu nedenle çocuk ve ergen psikoloğu Tolga  Erdoğan, ailelere “Çocuklarınız sizinle birlikte oyun oynamak istediğinde onları kesinlikle reddetmeyin” uyarısında bulunuyor.
YANLIŞIN DOĞRUSUNU ÖĞRETİN
Erdoğan bunun nedenini ise şu sözlerle açıklıyor: “Çocuğunuzun yaşı ilerledikçe oyunlardan edindiği kazanımlar farklılaşmaya başlar. Çocuğunuz oyunlar ve oyun  arkadaşları sayesinde, paylaşmak, yardımlaşmak, fedakârlık etmek, saygı duymak, kazanmak ve kaybetmek gibi çok önemli sosyal davranışları kazanır. Belki de en önemlisi, kaybettikten sonra pes etmemeyi, nerede yanlış yaptığını keşfederek en baştan başlamayı ve bu sırada hissettiği olumsuz duygularla baş etmeyi öğrenir. Çocuğunuzu böyle zamanlarda oyuna dönmesi için cesaretlendirmeniz çok önemli. Bu
sayede hayatının ileriki yıllarında zorluklarla mücadele etme konusunda daha cesur olacak ve en zor durumlarda bile yeniden harekete geçecek gücü kendinde bulacaktır.”

BIRAKIN OYUNCAKLARI AĞZINA SOKSUN!

Çocuk ve ergen psikoloğu Tolga Erdoğan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Özellikle doğumdan sonraki ilk 12-18 aylık  dönemde  bebeğiniz için oyun çoğunlukla dünyayı keşfetme amacı taşıyacaktır. Bu dönemde  bebeğiniz oyuncakları ağzına sokmaya
çalışacaktır. Siz de  muhtemelen onları engellemeye  çalışacaksınız.Ancak bırakın
oyuncaklarıyla dilediği gibi oynasın. Onları engellemeye çalışmak yerine oyuncakları
temiz tutun.”
 
GAZETE HABERTÜRK
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3378 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim