• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Pfizer'dan, hekimlere klinik araştırma katılım belgesi

Pfizer'dan, hekimlere klinik araştırma katılım belgesi
2000 yılından bu yana Pfizer Türkiye'nin gerçekleştirdiği Klinik Araştırma Eğitimlerinin 23.sü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 9 Temmuz'da düzenlendi.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, Pfizer Türkiye Klinik Araştırma Eğitim Programında klinik araştırmaların planlanması, yürütülmesi ve tamamlanmasına kadar pek çok konuda sunum ve tartışmalar yapıldı. Yalnızca hekimlere yönelik düzenlenen bir günlük eğitimin sonunda, tüm modüllere katılan ve program sonundaki sınavı geçen tüm katılımcılara sertifika verildi.

Program, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşti. Daha önce Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmış olan Klinik Araştırma Eğitimi, Sağlık Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen 4. eğitim oldu. Eğitimlerde klinik araştırmalarda son durum, tıbbi cihaz araştırmaları, etik yaklaşımlar, klinik araştırma tasarımı, tarafları, süreçleri, yoklama ve denetleme, advers olaylar ve raporlanmaları hakkında sağlık profesyonellerine kapsamlı bilgiler verildi.

2009 yılından bu yana Türk İlaç Sektörü'ndeki ilk akademi-sanayi işbirliği kapsamında bir dizi projeye imza atanPfizer, Türkiye'de ilaç sektöründe Ar-Ge faaliyetlerini ve inovasyon çalışmalarını destekleyecek ortamın geliştirilmesi konusundaki kararlılığının altını çizmişti. Bu doğrultuda ilaç keşfi ve geliştirilmesi alanında bilim insanlarımızın projelerine küresel bilim dünyasının kapılarını açan ve uluslararası Ar-Ge ağı ile Türk Bilim Dünyası arasında bir köprü kuran Pfizer, öncü olduğu Klinik Araştırma Eğitim Programı ile Türkiye'de ilaç Ar-Ge faaliyetlerinin yüksek standartlara getirilmesi için destek vermeye devam ediyor. Program, ülkemizde yüksek standartta klinik ilaç araştırmalarının yaygınlaşması, araştırmacıların bu konudaki bilgilerinin güncellenmesi ve dünyada ve Türkiye'deki son gelişmelerin paylaşılmasını hedefliyor.

2000 yılından beri klinik araştırmaların gelişimi için 'Araştırmacı Eğitim'leri düzenleyen Pfizer, bu programları T.C. Sağlık Bakanlığı, eğitim ve araştırma hastaneleri, üniversiteler ve sektörün de işbirliği ile daha da güçlendiriyor.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan "Bu eğitim programları sayesinde klinik araştırmaların kalitesinin ve sayısının artmasının, araştırmacılarımıza ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum. Bu amaçla, tüm hekimleri bu tür programlarda yer almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hanefi Özbek, Klinik araştırmaların yeni ilaçlar ve diğer tedavi yöntemlerinin insanlara yararlı olabilmesi, tedavisi olmayan hastalıklara çare bulunması, insanların daha uzun ve kaliteli hayatlar yaşayabilecekleri tedavilere kavuşmasındaki önemini belirtti. Ülkemizde klinik araştırmaların güncel ve yüksek standartlarda yapılabilmesi için ise araştırmaları yapan uzmanların eğitimlerinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Pfizer'in desteğiyle gerçekleştirilen 4. eğitim programının, tıbbın ve bilimin gelişimini sağlayan klinik araştırmaların ülkemizde yüksek standartlarda yapılmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, Klinik Araştırma Eğitim Programı ile ilgili şunları söyledi: "Klinik araştırmalar hastaların yenilikçi tedavilere ulaşması ve ülkemizde bilim ortamının gelişmesi açısından çok kritik bir öneme sahip. Pfizer ile Türkiye'de bu alanda kalite ve standartların yükselmesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz."

Pfizer Türkiye Klinik Araştırmalar Müdürü Dr. Gökhan Duman "Bilim insanlarımızın uluslararası bilim ağında üst seviyelerde yer alabilmeleri ve hastalarımızın yenilikçi tedavilere ulaşımı için, ilaç keşfi ve geliştirilmesi süreçlerinin içinde mutlaka yer alıyor olmamız gerekir. Bu nedenle ülkemizde klinik araştırmaların artması ve yaygınlaşması için yüksek kalite standartlarına ulaşmamız çok önemlidir. Pfizer olarak 2000 yılından bugüne 2000'e yakın hekimimize bu eğitimi verdiğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim