• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

PineBridge, Romatem'in %50 hissesini satın aldı

PineBridge, Romatem'in %50  hissesini satın aldı
Bölgesel merkezi Bahreyn’de bulunan global yatırım ve varlık yönetim şirketi PineBridge Investments Middle East (PBME), fizik tedavi ve rehabilitasyon şirketi Romatem'e % 50 ortak oldu.

2005 yılında iki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi tarafından Samsun’da kurulan Romatem başarılı bir şekilde büyüyerek tek bir hastaneden Türkiye’nin üç büyük şehrine yayılmış dört hastane ve sağlık merkezinden oluşan zincir haline geldi. Romatem 325’i aşkın çalışanı ile 2013 yılında 52.000 hastaya 347.000’inin üzerinde tedavi hizmeti sundu.

PineBridge Investments Middle East CEO’su Talal Al Zain, Romatem’in yönetim ekibi ile ortaklık kurmaktan memnuniyet duyduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti; "Romatem iyi yönetilen bir şirket. Kısa bir zaman içinde Türkiye’de en son teknolojiyi kullanan ve gelişmiş tedavi hizmetleri sunan en önemli fizik tedavi ve rehabilitasyon zinciri haline geldi. Bu yatırımımızla Romatem’in heyecan verici organik ve inorganik büyüme stratejisine destek vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz."

Romatem Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Uzman Dr. Köksal Holoğlu, PineBridge ile yaptıkları stratejik ortaklıktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti; “Romatem’i fizik tedavi ve rehabilitasyon sektöründe dünya standartlarında hizmet sunan global bir markaya dönüştürmede PineBridge’in ideal bir ortak olduğuna inanıyoruz. İlk karşılaşmamızdan itibaren, PineBridge ekibi işimizi nasıl daha güçlü ve sürdürebilir bir hale getirebileceğimize odaklandı ve bu katkıları şirketimizin değerini yükseltmeye devam ediyor. Türkiye’deki faaliyetlerimizi büyütmek ve Orta Doğu dahil olmak üzere yurtdışında büyüme fırsatlarını hayata geçirmek için PineBridge ile birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

PBME’nin Yatırımlar Grup Başkanı Wael Aburida ise; “Romatem’deki ortaklarımız bizim her yatırımımızda aradığımız sorumluluk, motivasyon ve mükemmeliyetçilik unsurlarını bir araya getiriyor. Yatırımımız, Romatem’in önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde büyüyerek piyasadaki lider konumunu perçinlemesine ve işletmenin ölçeğini büyütmek için yönetim altyapısını güçlendirmesine destek verecek.  Romatem, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’deki sosyal altyapı ve içsel talebe dayalı sektörlerde faaliyet gösteren ve büyümekte olan şirketlere yatırım yapmaya odaklanmış stratejimize tam olarak uyuyor.” dedi. Aburida sözlerine şöyle devam etti; “Sürdürülebilir ve uzun süreli getiriler sunan ve hedef kitlelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve bölgedeki ekonomik büyümeye katkıda bulunan şirketlere yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

PineBridge tarafından yapılan yatırım, Romatem’in Türkiye genelinde yeni hastaneler ve sağlık tesisleri kurmasına ve Orta Doğuda yeni pazarlara açılmasına katkıda bulunacak. Romatem ve PineBridge arasındaki bu stratejik işbirliği Romatem’in marka gücüne güç katıp, yerli ve yabancı hastalara dünya standartlarında fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunulmasında katkıda bulunacak.

PineBridge’in Türkiye’deki diğer yatırımı olan Ulusal Faktoring A.Ş. Türkiye’nin önde gelen bağımsız faktoring şirketlerinden biri olarak KOBİ’lerin gelişimine destek olma misyonuyla büyümesine devam ediyor. PineBridge, Ulusal Faktoring’in büyüme stratejisine destek olmak hedefiyle şirkete 2011 yılında ortak oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15512 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim