• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

PKK'lı teröristler Yeşil Kart'tan yararlanmış

PKK'lı teröristler Yeşil Kart'tan yararlanmış
Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, yeşil kartın PKK'nın sağlık finansmanında kullanıldığını iddia etti. Durmuş, "Bir bakıyorduk bir aileden 30 tane 40 tane sinek ısırması, böcek sokması için ilaç alınmış.

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, yeşil kartın PKK'nın sağlık finansmanında kullanıldığını iddia etti. Durmuş, "Bir bakıyorduk bir aileden 30 tane 40 tane sinek ısırması, böcek sokması için ilaç alınmış.

Sonra araştırdığımızda karşımıza çıkıyordu ki bunlar PKK'ya gitmiş" dedi. Hükümetin sağlık politikalarını ANKA'ya değerlendiren Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, AKP'nin yeşil kartı sağlık alanında promosyon olarak kullandığını söyleyerek "11 milyon 400 bin olan yeşil kartlı sayısı 14 milyona çıkarıldı. Seçimlerden sonra ise 5.5 milyonu iptal edildi" diye konuştu. Sahte ilaç ve küpürün de yaygınlaştığına işaret eden Durmuş, "Yeşil kart PKK'nın sağlık finansmanında ve Güneydoğu'nun geçiminde kullanılmıştır. Bir bakıyorduk bir aileden 30 tane 40 tane sinek ısırması, böcek sokması için ilaç alınmış. Sonra araştırdığımızda karşımıza çıkıyordu ki bunlar PKK'ya gitmiş" dedi. Durmuş, bilgisayara yerleştirildiğinde, alınmış tüm ilaçları gösteren sağlık kartı uygulaması ile bu tür olayların önlenebileceğinin de altını çizdi.

-MUAYENEHANE HEKİMİN YARIN GARANTİSİDİR-

Tepkilere neden olan Tam Gün Yasa Tasarısı'na ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sağlık Eski Bakanı Durmuş, "Muayenehane, hekimin yarın garantisidir. İnsanlara yıllarca çalışma imkanı verilmiş, ciddi ekonomik kaynaklar temin edilmiş. Şimdi ise birçok uzman hekim kamudan istifa ediyor. Benim endişem 1 saatlik mesai için hekimlerin yüzde 50'si kaybolacak" diye konuştu. Yaklaşık 2.5 milyon hastanın kamu hizmetlerini beğenmediği için özelleri tercih ettiğini ifade eden Durmuş, "25 bin muayenehane günde 5 hasta muayene etse 125 bin hasta yapar. Sadece 20 gün çalıştığını varsaysak 2.5 milyon hasta eder. Bu hastalar kamu hastanesini, oradaki hizmeti beğenmediği için özellere gidiyor" dedi. Öte yandan hekimlerle birlikte 75 bin aileye iş imkanı sağlandığını da belirten Durmuş, "İşsizliğin had safhada olduğu ülkemizde 25 bin işyeri kirası ödenmiş oluyor, devlete stopaj vergisi geliyor. Siz bu şekilde 25 bin işvereni, vergi mükellefini devletin sırtında kambur yapıyorsunuz" diye konuştu.

-İLAÇLA TEDAVİ EDİLEBİLECEK HASTA AMELİYAT EDİLECEK-

Yasanın uygulamaya geçmesiyle birlikte performans sisteminin daha fazla önem kazanarak öne çıkacağını ileri süren Osman Durmuş, basit bir ilaçla tedavi edilebilecek bir hastanın ameliyata kadar götürebileceğini savundu. Endikasyonların zorlanacağını ifade eden Durmuş, "Herkesten MR, Tomografi istenmez. Personelden optimum fayda elde edilmeli. Personeli yaptığı iş karşılığında ücretlendirirken endikasyonu zorlayıp para devletten alınmamalı" dedi. Şu andaki sağlık sisteminde denetimsizlik, başıboşluk ve ilaç firmalarına yaranma gayreti olduğunu öne süren Durmuş, "Kurallar birbirini tamamlayıcı olmalı. Tanı ve tedavi kriterleri konulmalı" diye konuştu.

Bu haber toplam 1888 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim