• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Poliçeler ‘dükkan’da karşılaştırmalı satılacak

Poliçeler ‘dükkan’da karşılaştırmalı satılacak
3.7 milyon TL sermaye ile kurulan Sigorta Dükkanım, internet üzerinden üç yılda 100 bin adet poliçe satışı yapmayı hedefliyor

Zurich Sigorta’nın eski genel müdürü Ertuğrul Bul’un kurduğu ‘Sigorta Dükkanım’ faaliyete başladı. www.sigortadukkanım.com adresinden 20 şirketin kasko, trafik, DASK, konut sigortası gibi ürünleri karşılaştırmalı olarak satışa sunuluyor. Sitede ayrıca, online chat’in yanı sıra çağrı merkeziyle müşterilerin sorularına da yanıt verilecek.

Şirket, 3 yılda 100 bin poliçe satmayı hedefliyor. 3.7 milyon TL sermayeli şirketin yüzde 65’i inşaat şirketleriyle bilinen Mete Eripek’e, yüzde 35 hisse ise Ertuğrul Bul ve diğer ortaklara ait. Sigorta Dükkanım Sigorta ve Reasürans Brokerlik şirketinin Genel Müdürü Ertuğrul Bul, şirketi kurmadan önce Rusya ve İngiltere’ye giderek benzer şirketlerle görüştüklerini belirterek, “İngiltere’de görüştüğümüz bir şirket ortak olmak istedi. Ancak, biz kabul etmedik” dedi.

35 milyon kullanıcı
ABD ve İngiltere gibi pazarlarda şirketlerin online sigortacılığı direkt bir kanal olarak görmeye başladığını hatırlatan Ertuğrul Bul şöyle dedi:

“Zamanla online karşılaştırma hizmeti veren aracılar ortaya çıktı. Örneğin, İngiltere pazarındaki modeller incelendiğinde, araç sigortalarında toplam hacmin yüzde 70’inin karşılaştırma sitelerden üretildiğini görüyoruz. Bu sitelerde aynı anda 125 sigorta şirketinin ürün ve fiyat karşılaştırması online olarak müşterilere sunuluyor. Türkiye pazarı ise gelişmiş ekonomisi, genç nüfusu ve yaklaşık 35 milyon internet kullanıcısı ile hızlı büyüyen internet pazarında büyük potansiyel oluşturuyor.”

5 dakikada poliçe

Ertuğrul Bul, ürünlerine sağlık sigortasını da ekleyeceklerini söyledi. Poliçe düzenleme işleminin 5 dakika gibi bir sürede yapılabildiği ‘sigortadukkanim’da şifreyle kişiye özel sayfalar oluşturulurken, tüm poliçe detayları ‘sana özel’ hesabından takip edebilecek.

Kişi başı prim 100 $

Türkiye’de bireysel sigorta penetrasyon oranlarının Avrupa ve dünya ortalamasının altında olduğunu kaydeden Bul, “Gelişmiş ülkelerde kişi başı prim 3 bin dolar, ülkemizde ise 100 dolar seviyesinde. Bu açıdan bakıldığında sigortada yüksek bir potansiyel var” diye konuştu.

Yüzde 40 fiyat avantajı

Bul şöyle konuştu: “Kasko, trafik ve konut gibi ürünlerde tüm şirketler benzer içerikli, geniş teminatlı ürünleri sunuyor. Bu da online sigortacılık anlamında daha fazla kişiye ulaşmayı kolaylaştıran ve iş modeline uygun bir yapıyı destekliyor. Ürün ve hizmetler hemen tüm şirketlerde benzer içerikte iken şirketler arası fiyat farkları yüzde 40’lara kadar değişebiliyor.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim