• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Polis zoruyla organ nakli

Polis zoruyla organ nakli
Gaziantep'te organ nakli olması için telefonları aranan ancak bir türlü ulaşılamayan hastayı polis bularak hastaneye yönlendirdi. Son anda hastaneye yetişen 2 çocuk annesi genç kadın, başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Gaziantep'te organ nakli olması için telefonları aranan ancak bir türlü ulaşılamayan hastayı polis bularak hastaneye yönlendirdi. Son anda hastaneye yetişen 2 çocuk annesi genç kadın, başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Çocukluğundan beri karaciğer yetmezliği bulunan 36 yaşındaki Nazife Kankılıç, bir süre tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu olarak Kayaönü Mahallesi'ndeki evine gitti. Bu sırada organ nakli konusunda çalışmalarını tamamlayan hastaneye 5 kattan düşen ve beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Hasan Hüseyin Çelik isimlli genç bir erkek geldi.

Hastane yetkililerinin girişimleri sonucu Çelik ailesi organ nakli konusunda ikna edildi. Hemen gerekli tetkikler yapılarak uygun hastalar araştırıldı. Hasan Hüseyin Çelik'ten alınan 2 böbrek Adana'ya gönderilirken, karaciğer nakli için ise Gaziantep'te bulunan Nazife Kankılıç'a nakil için çalışmalara başlandı. Ancak hastane yönetimi ve doktorlar bütün aramalara rağmen Nazife Kankılıç'a ulaşamadı. İlk kez bir organ nakli gerçekleştirecek olan hastane doktorlarının aklına polisten yardım istemek geldi.

Hemen 155 Polis İmdat telefonu aranarak gerekli bilgiler verildi ve polis zaman kaybetmeden ilgili adrese giderek aileye ulaştı. Durumu anlatan polisin ardından hemen bir taksiye binen Nazife Kankılıç son anda yetiştiği hastanede hemen ameliyata alındı. Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Avni Gökalp ve Organ Nakli Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ünal Aydın tarafından gerçekleştirilen 6 saatlik bir ameliyatın ardından organ nakli gerçekleştirildi.

Başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşan 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Nazife Kankılıç, polisleri karşısında gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, "Polisler geldiler adresimi buldular. 'Organ nakli yapılacakmış, sizi Tıp Fakültesi'ne çağırıyorlar acele' dediler. Ben karşımda 3 polis görünce çok korktum, şaşırdım. Hemen hastaneye geldik ve ameliyat oldum. Ameliyat güzel geçti. Şu an çok iyiyim, eskisinden gayet iyiyim. Kurtuldum, beni sağlığıma kavuşturan tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, hastanelerinde ilk defa bir organ nakli gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Göreve gelirken bir hayalimiz vardı. Tıbbi alanda özellikle yeniliklere imza atmak gibi hayalimiz vardı. Bu hayallerin en önemlisi de organ nakliydi. 2 gün önce gece saat 12 sularında, Gaziantep'te fakültemizde ilk defa karaciğer naklini gerçekleştirdik. Bir hastadan alınan karaciğer, tedavisi imkanı olmayan başka bir hasta kadına nakledildi. Bu organ nakli fakültemizde ilk oldu. Şu anda hasta başarılı bir ameliyatın ardından yatağında ameliyat sonrası dönemi geçiriyor. Hastamızın sağlığı gayet iyi, konuşabiliyor. Organ nakli konusunda hastanemizde çok özverili bir çalışma gerçekleştirildi. Güzel bir ekip çalışmasıyla bunu başardık. Bu süreç, hazırlık dönemini gerektiren, koordineli çalışmayı gerektiren bir süreçti. Sadece cerrahi değil bir çok bilim dalını ilgilendiren bir konuydu. Şu anda ilk organ naklini gerçekleştirdik, bunun mutluluğunu yaşıyoruz."

İha

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim