• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Port Clinic'ten havalimanından sonra marinalara da klinik

Port Clinic'ten havalimanından sonra marinalara da klinik
Türkiye'nin 5 büyük havalimanında sağlık hizmeti veren Port Clinic, tıp merkezinden klinikler ve diş ünitelerine kadar peş peşe birçok yatırıma imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin 5 büyük havalimanında sağlık hizmeti veren Port Clinic, tıp merkezinden klinikler ve diş ünitelerine kadar peş peşe birçok yatırıma imza atmaya hazırlanıyor.

İlk adımı 2008'de İstanbul'da 650 milyon dolarlık yatırımla tıp merkezi kurarak atacak olan Port Clinic, hemen ardından İzmir ve Ankara'da bünyesine diş üniteleri ekleyecek. Firma 2009'da ise marinalarda da sağlık hizmeti verecek. Ayrıca İstanbul'daki kliniğine kozmetoloji ünitesini dahil edecek olan firma 2010'da ise havalimanı yatırımları ile yurtdışına açılacak. Port Clinic CEO'su İbrahim Kurt, "Bu yıl yapılacak tam teşekküllü tıp merkezinin yanı sıra 8 projeyi daha hayata geçireceğiz. Bu projeler hayata geçince şirkette ciddi bir büyüme olacak" dedi. Geçen yıl 5 havalimanında bulunan klinikleri sayesinde 14 bin poliklinik vakaya baktıklarını belirten Kurt, "Bu sayıyla küçük bir hastane kapasitesini yakaladık" dedi.

 
Dünyanın en iyisi unvanı için başvurdu
Havalimanındaki 33 bin çalışan ve yolculara yönelik olarak kurulan Port Clinic, 2007'yi 3 milyon dolar ciroyla kapattı. Geçmişte benzer girişimlerin zarar etmelerine rağmen Port Clinic'i açtıklarını ve yaptıkları 1 milyon dolarlık yatırımın karşılığını aldıklarını kaydeden Kurt, şöyle devam etti: "Normalde bu nüfusa hastane yapılıyor. Burada eğitim ve gelir ortalamasının en üst grubu çalışıyor. Özel sağlık sigortalılık oranı Türkiye'de yüzde 1,5 oranındayken burada yüzde 30. Yolcu popülasyonu da gelir ve eğitim seviyesinin üst tabakasından. Dolayısıyla bu kitleye dönük operasyonlar önem taşıyor."
Rekabetin olmadığı bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Kurt, 2008'de daha yüksek bir kâr beklediklerini açıkladı.
Yatırımların yanı sıra "dünyanın en iyi havalimanı acil servisi unvanını" kazanmak için de harekete geçtiklerini belirten Kurt, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ile diğer kuruluşlara konu ile ilgili tüm başvuruları yapacaklarını açıkladı. Kurt, yurtdışında sadece Frankfurt ve İsrail'de rakipleri olduğunu söyledi. Port Clinic'in havalimanı çalışanlarına özel hizmetler de geliştirdiğini belirten Kurt, bu hizmetlerden birinin de Biruni Laboratuvarları işbirliğiyle verilecek olan "VIP Lab" olduğunu açıkladı.
 
Hastanın bulunduğu yeri tespit ediyor
Çalışanların laboratuvar işlemlerini oldukları yerde karşılamayı amaçlayan proje kapsamında tahlil sonuçlarının da aynı gün internetten görülebileceğini belirten Kurt, Dünya Göz Hastanesi ile bir işbirliğinin de gündemde olduğunu sözlerine ekledi. Kurt yolcular ve çalışanlar için hayata geçirilen santral yapılanmasını da şöyle aktardı: "5555 no'lu telefonu havalimanının 5 ayrı santralına bağladık. Alandaki santrallara lokasyon belirleme özelliği ekleyince arayan hastanın tam olarak nerede bulunduğunu görebiliyoruz. Yolcular içinse limanın değişik yerlerine özel telefonlar yerleştirip doğrudan acil servisi arayan sistemler kuruyoruz. GSM operatörleriyle de benzer bir çalışma yapmak için çalışıyoruz."
"Türk Hava Yolları'na verilen engelli ve hasta yolcu transfer hizmetinde dünyanın en iyi 5 servisi haline geleceğiz" diyen Kurt, yolculara ambülans hizmeti dışında uçuş raporlarından uçakta refakate, hastalara otel bulmaya kadar pek çok alanda aktif olduklarını aktardı. Port Clinic 2008'de bu hizmetlere yolculara yönelik de seyahat sağlığı danışmanlığı ekleyecek. Böylece yolcular alan içinde veya telefon ve internet üzerinden gidilecek ülkelerin sağlık kuralları, koruyucu önlemleri hakkında bilgi alacak.
 
Berlin ve Rusya'dan teklif

Yurtdışında yatırım yapmaları için yabancı fonlar da dahil olmak üzere pek çok yatırımcıdan teklif aldıklarını kaydeden Kurt, "Şu an için Berlin'de yapılacak bir havalimanı için teklif aldık. Ayrıca Rusya'da da birbirine yakın 3 havalimanı için görüşmeler yapıyoruz. Bazı fon kuruluşları da önerilerde bulunuyorlar. Yurtdışından gelen teklifler bizi onurlandırıyor ama heyecanlandırmıyor. Daha ana gövde oturmadan yan dallara yüklenmemek lazım. Hemen değil 2010'da yurtdışını düşünüyoruz. Bu nedenle de gelen teklifleri reddetmeden değerlendirmeye alıyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim