• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Prim ödeme gün sayısı indiriliyor

Prim ödeme gün sayısı indiriliyor
Sosyal Güvenlik Yasa tasarısında işçi ve memuru karşısına alan hükümet, geri adım attı.Tasarıda 9 bin olarak yer alan prim gün sayısı 7 bin 920’ye düşürülüyor. Yeni yapılacak düzenleme ile emeklilik için 25 yıl yerine 22 yıl prim ödeme de yeterli olacak.

Sosyal Güvenlik Yasa tasarısında işçi ve memuru karşısına alan hükümet, geri adım attı.Tasarıda 9 bin olarak yer alan prim gün sayısı 7 bin 920’ye düşürülüyor. Yeni yapılacak düzenleme ile emeklilik için 25 yıl yerine 22 yıl prim ödeme de yeterli olacak.

Sosyal Güvenlik Yasa tasarısında şu ana kadar çalışanların eleştirilerini dikkate almayan hükümet, binlerce çalışanın iş bırakmasıyla yaşanan gerilimin ardından geri adım attı. Hükümet, sendikaların yoğun eleştirisine neden olan prim gün sayısını indirmeye karar verdi.

Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı’nda 9 bin olarak yer alan prim gün sayısı 7 bin 920’ye düşürülecek. Yeni yapılacak düzenleme ile emeklilik için 25 yıl yerine 22 yıl prim ödenmesi yeterli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde memur sendikaları, öğleden sonra ise işçi sendikaları temsilcilerini Bakanlık’ta kabul edecek.

Gönülleri Bakan Çelik aldı

Geçtiğimiz hafta yükselen ve Başbakan Erdoğan’ın sendikaları “yalan söylüyorlar” şeklinde suçlamasının ardından had safhaya çıkan gerilimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yumuşattı. Pazartesi akşamı Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’ya gelen telefon, yeni görüşmelerin de yolunu açtı. Bakan Çelik, Pazartesi akşamı Başkan Kumlu’yu arayarak, “Yapılabilecek değişiklikleri görüşmek ve sıkıntıları gidermek amacıyla tasarıyı yeniden görüşelim. Salı günü uzmanlar biraraya gelsin, Çarşamba günü de biz oturalım” dedi.

Tasarının “sosyal taraflarla uzlaşarak çıkarılmasına verdikleri önemi” vurgulayan Çelik, Başbakan’ın “yalan söylüyorlar” sözleriyle gerilen ortamı da yumuşatarak, sendikacıların gönlünü almış oldu. Çelik’in, “Bizim de kendimizi doğru anlatamadığımız yerler olmuştur” dediği öğrenildi.

Taraflarla bir yerde örtüşeceğiz

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Tasarısı’nın büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’na geleceğini söyledi. Çelik, işçi ve memur kesiminin 19 maddede istediği değişikliklerle ilgili olarak “Sosyal taraflara ’Hepimizi ilgilendiren bir düzenleme, oturup konuşalım’ dedik. Genel Kurul safhasında ve yasa yürürlüğe girene kadar diyaloğa devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim