• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Prof. Dr. Alper Cihan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü oldu

Prof. Dr. Alper Cihan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü oldu
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Alper Cihan getirildi.

 

Sağlık Politikaları Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Alper Cihan daha önce Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı yapmıştı.

 

Prof. Dr. Alper CİHAN kimdir?

04 Nisan 1967, Afşin, Kahramanmaraş doğumludur. 1990 Yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirmiş ve 1998 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ihtisasını bitirmiştir. 2005 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde Doç. Dr. Ünvanını almış ve 2006 yılında İstanbul Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesine kurucu başhekim olarak atanmıştır. 2010 yılında İstanbul Üniversitesine Rektör danışmanı olarak geçmiş ve Prof. Dr ünvanını almıştır.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü, Senato Üyesi, Deney Hayvanları Araştırma Ünitesi Kurucusu, Deney Hayvanları Ünitesi Yürütme Kurulu Üyesi, Sağlık Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Ü., Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı, Hastane Yönetim Kurulu Üyesi, GC Klinik Nütrisyon AD Başkanı, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcısı, Eğitim ve Yönetmelik Komisyonu Ü., Tıp Fakültesi Web Kulüp Sorumluluğu Tıp Fakültesi Dergisi Yazı İşleri Müdürü, Tıp Fakültesi Dergisi Editör Yardımcısı, Klinik Şefi, Ameliyathane Sorumlusu, Kurucu Başhekim Klinik Şefi, Rektör Danışmanı, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü, Rektör Yardımcısı, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü, Hastaneler Yönetim Kurulu Başkanı, Sosyal Tesisler Müdürü görevlerinde bulunmuştur. Türk Cerrahi Derneği, Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği, Ankara Cerrahi Derneği, Hepatopankreatobilier Cerrahi Derneği, Devlet Planlama Teşkilatı 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Üyeliği, ISO / IEC Health Informatics / Medical Informatics – P Member, TSE Sağlık Hazırlık Grubu Medikal Enformatik Raportörü, SAGES (Society of American Gastrointestinal Endoscopic Surgery Association), EAES (Society of American Gastrointestinal Endoscopic Surgery Association), ESPEN (European Society of Parenteral Enteral Nutrition), Akademik Bilişim Derneği üyelikleri mevcuttur. Yurtdışı eğitim olarak Fransa, IRCAD’da (Strasbourg) laparoskopik cerrahi üzerine eğitimler almıştır.

Çeşitli ödeülleri ve patentleri bulunmakta olup İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Yönetim Bilgi Sistemleri dersleri vermektedir. Sağlık yönetimi ve sağlık bilişimi konusunda uzman olup eğitim yönetimi, tasarımı, uzaktan eğitim ve eğitim teknolojileri konusunda birçok çalışması ve çok sayıda sunumları vardır. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan 21 adet yayını mevcuttur. Bu yayınların incelenmesinde uluslar arası indexlere girdiği ve dört adet yayınının doçentlik sonrası olduğu görülmektedir. Bunlardan 2 tanesinde ilk isim olduğu ve araştırma niteliğinde yayın olduğu görülmektedir.Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan 7 adet yayını, ulusal hakemli dergilerde yayımlanan 27 adet makalesi, ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 39 adet eseri ve iki adet kitap bölümü ve tercümesi mevcuttur.

Bu haber toplam 6390 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim