• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Prof. Dr. Ünüvar: "Yeni hükümetin ilk işi sağlıkçılara yıpranma payı!"

Prof. Dr. Ünüvar: "Yeni hükümetin ilk işi sağlıkçılara yıpranma payı!"
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, önümüzdeki dönemde, yeni kurulacak hükümetin ilk icraatlarından birisinin, sağlık çalışanlarına hak ettikleri yıpranma payının verilmesi olacağını söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ebelik ve Hemşirelik Haftası dolayısıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, insanların mutluluğunu sağlamak adına, insanların en acılı anında acılarını dindirmeyi amaç edinen sağlık çalışanlarının çalışmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti.

Devletin, insanların mutluluk endeksini yükseltmek adına, daha sağlıklı yaşam sürmesi adına devasa sağlık binaları yaptığını, bunun bir örneğinin de Adana'da inşa edilen bin 550 yataklı sağlık kampusü olduğunu ifade eden Ünüvar, "Tabi ki binayı yapmak yetmiyor. İçine donanımı da mutlaka güçlü bir şekilde yapmanız gerekiyor. En ileri teknolojiyle donatmanız ve onları o çalışanların emrine vermeniz gerekiyor. Ama kritik nokta, bence devasa binalar yapmak, içindeki en teknolojik ürünleri koymak değil. Asıl o bina ve donanım arasındaki ilişkiyi çok iyi kurgulayacak insan gücünü sağlamaktır. İnsan gücünü sağlayamadığınız zaman, devasa binaları insanların mutluluğu adına kullanamazsınız. Bu sebeple bizlerin daima insana yatırım yapması gerekiyor" dedi.

Kendisinin 31 yıllık doktor olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Pek çok noktada, pek çok pozisyonda çalıştım. Müsteşarlık yaptım. Ama şunu söylemiyorum. Bu konuda en kritik personel doktorlardır demiyorum. En kritik personel aslında en ihtiyaç duyduğumuz alanlardır. Yani hemşiredir, ebedir, ATT'dir, bir teknisyendir. Dolayısıyla bizlerin, çalışanların da mutluluğunu üst düzeye çıkarmamız lazım. Çok şükür vatandaş memnuniyeti çok üst seviyelere çıktı. Yüzde 39'lardan yüzde 75'lere çıkan bir memnuniyet var. Sağlık çalışanlarımızda aynı memnuniyeti yakalamak en temel hedefimiz olmalı" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının yıpranma payı meselesini Sağlık Komisyonu Başkanı olarak kendisinin de yaklaşık 1 yıldır yakından takip ettiğini kaydeden Ünüvar, şunları söyledi:

"Bu konuyu da bu güzel gün vesilesiyle paylaşmak isterim. Yıpranma payı gerçekten çok önemli. Sağlık çalışanlarının en fazla maddi ve manevi açıdan yıpranan insanlar olduğunu biliyoruz. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerçekten çalıştı. Belli bir noktaya getirdi, ama maalesef geçtiğimiz dönem Meclis'in o yoğunluğu içerisinde yıpranma payıyla ilgili konu gerçekleşmedi. Ama şunu ifade edebilirim ki önümüzdeki dönemde yeni kurulacak hükümetin ilk icraatlarından birisi, sağlık çalışanlarına hak ettiği yıpranma payının verilmesi olacaktır. Sağlık çalışanları insanların mutluluğunu artırmak için çalışıyorsa, bizim de sağlık çalışanlarının mutluluğunu artırmamız lazım."

Prof. Dr. Nedet Ünüvar, konuşmasının sonunda, bütün ebe ve hemşirelerin Ebelik ve Hemşirelik Haftası'nı kutladığını ifade ederek, "Sizlerin varlığı bizlere huzur ve güven telkin ediyor" dedi.

Bu haber toplam 2324 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim