• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Prof. Karatay: Mesleğimden ihraç edilmedim

Prof. Karatay: Mesleğimden ihraç edilmedim
Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatil yapan Prof. Dr. Canan Karatay, basın açıklaması yaparak mesleğinden ihraç edilmediğini açıkladı.

Karatay, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin İstanbul Tabip Odası'na müracaatı sonrası, 15 gün süreyle meslekten men edildiği yönündeki çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve meslekten ihraçedilmediğini söyledi. Karatay yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz geçen hafta meslekten men edildi diye çok doğru olmayan, incelenmeyen bir haber maksatlı olarak Jinekoloji Derneği tarafından siteye konularak yayınlandı. Haber sitede yayınlandıktan sonra sabaha karşı çıkarıldı. Bunu neden yapıyorlar belli değil fakat ben fuzuli olduğunu söylüyorum. Fuzuli biliyorsunuz bir şair. Fuzuli seyahatnamesinde der ki 'selam verdim, rüşvet değil diye almadılar.' Onun için ben bu durumu anlamıyorum. Bir haberin doğruluğu kanıtlamadan kesinlikle verilmez. Ben öğretim üyesiyim, tıp doktoruyum, kardiyologum ama biliyorsunuz çok önemli bir kanalda '5 N 1 K' diye bir program yapılır. 5N 1K nedir gazeteciler, muhabirler için birinci sınıfta anlatılan bir kuraldır. Araştırmadan, sormadan şahsıma beni kötüleyen bilhassa mesleğimi yok sayan bir sürü internet haberciliği yapılmıştır. Buna karşı avukatımla birlikte tedbir alacağız. Bunu yapan kişiye de gereken cezayı vereceğiz. Benim için suç duyurusunda bulunulmuştur. Ama suç duyurularının hiçbirinde sonuca varılmamıştır. Özelikle savcının takipsizlik kararı vardır. Suç duyurusunu yapan sağlık kuruluşları onun konusu olmadan konuşuyor, halkı yanıltıyor demektedirler. Halbuki ben bir tıp doktoruyum bu konular benim konumdur ve ben bu konularla ilgili 6 kitap yazdım. 6 kitap yazan biri konuşmayacakta kim konuşacak" dedi.

"HALK HER ŞEYİ SORGULAMALI"

Karatay, şöyle devam etti: "Benimle ilgili olarak 'halkın kafasını karıştırdı' diyorlar. Halkın kafası tabii ki karışacak çünkü halk sorgulamasını öğrenecek. Sokrates ne diyor 'sorgulamazsanız siz insan değilsiniz' diyor. Onun için halkın kafasını ben değil işine gelmeyenler karıştırdı. Meslekten men edildiğim ile ilgili yazıyı Türk Jinekoloji Derneği akşam 19.30'da sitesine koydu, bir sürü itiraz geldiği için ertesi gün yazıyı siteden kaldırdı. Yapılan haber tamamen doğru olmayan ve aslı esası olmayan bir haberdir. Bu haberlerle ilgili Türk Tabipler Birliği'nin telefonları kilitlendi ve onlar da hemen bir bildiri yayınladı. Türk Tabipler Birliği de 'böyle bir karar Karatay için kesinlikle yok' dedi. Bu bir, ikincisi meslekten men etme diye bir olay olamaz. Bunu haberciler sansasyon olsun diye yazıyorlar. Meslekten 15 gün men etmek demek ne demek. Ben karaciğer naklimi yapıyorum, dışarıdan bıçak parası mı alıyorum. Bunlar oluyor çok hakkaniyetli iseler bunların peşine düşsünler. Doğruluğu kanıtlanmayan hiçbir haber, haber değildir. Hakkımda yapılan suç duyuruları da Nisan ayında yapılmıştır. Yani 3 ay geçmiş aradan siz neyin haberini yapıyorsunuz. Bu haberler kasıtlıdır. Ben halk kadınıyım dünya çapında tanınan bir doktorum. Brezilya'dan, Amerika dan mesajlar geliyor arkanızdayız diye. Benim söylediklerim 3 vakte kadar çıkıyor."

MADDİ MANEVİ DAVA AÇACAKLAR

Karatay'ın avukatı Necati Keskin ise dava açacaklarını belirterek "Jinekololi Derneği sitesinde böyle bir haber yayınladı ve bu haber tüm sitelere gönderildi. Türk Jinekoloji Derneği'nin Canan Karatay hakkında Tabipler Odası'na şikayeti vardı. Ama o şikayet olur kurulunca inceleme altına alınmış ve herhangi bir karar çıkmamıştır. Müvekkilim hakkında yapılan böyle bir duyuruda medyada doğru olarak kabul edilmiş ve yayınlanmıştır. Haber görsel medyada ise sansasyon yapmıştır. Bu şekilde de müvekkilimin kişisel haklarına ağır saldırıda bulunulmuş, gerçek olmayan haberlerle hekimlik mesleğine zarar verilmiştir. Konu olur kurulunca incelenmektedir ve henüz karara bağlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim