• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Protez kol için bin bacak için iki bin Euro

Protez kol için bin bacak için iki bin Euro
Ankara polisinin bazı medikal şirketlerinin hastanelerde görevli doktorlar aracılığıyla sahte evraklar düzenleyerek devleti zarara uğrattığı iddiasıyla başlattığı ve "Protez" adını verdiği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 143’e ulaştı. Protez yazı

Ankara polisinin bazı medikal şirketlerinin hastanelerde görevli doktorlar aracılığıyla sahte evraklar düzenleyerek devleti zarara uğrattığı iddiasıyla başlattığı ve "Protez" adını verdiği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 143’e ulaştı. Protez yazılan vatandaşların evine giden doktor bilirkişiler, sapasağlam insanlarla karşılaştı.

Protez Operasyonu’nda gözaltına alınanların sayısı 143’e ulaştı. Gözaltındaki 33 doktorun, medikal şirketlerle yazılan her kalem medikal ürün için rüşvet anlaşması yaptığı iddia edildi. Doktorlara, yazılan her kol protezi için bin, bacak protezi için de iki bin euro rüşvet verildiği öne sürüldü. Devleti 100 milyon dolar (125 milyon YTL) zarara uğrattıkları ileri sürülen protez çetesinin lideri olarak gösterilen doktor A.K., Antalya’da ailesiyle birlikte tatil yaptığı sırada gözaltına alındı. Çevre illerdeki hastanelerde görevli doktorlardan da yeni gözaltıların olabileceği ifade edildi.

Rüşvet anlaşması

Soruşturmaya konu olan 24 medikal şirketin el konulan dosyaları da incelenmek üzere minibüslerle Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bazı doktorların, medikal şirketlerin sahipleri ve yöneticileriyle yazılan her kalem medikal ürün için rüşvet anlaşması yaptığı iddiası da soruşturma dosyasına girdi. Doktorlara, yazılan her kol protezi için bin, bacak protezi için de iki bin euro rüşvet verildiği öne sürüldü. Gözaltına alınan 41 kadının ise hastanelerde memur olarak çalıştığı ve çetenin sağlık karnelerinin resmi işlemlerini yaptıkları iddia edildi.

Müfettişler için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde araştırma ve inceleme odası kuruldu. Karnelerine protez yazılan vatandaşların evlerine giden doktor bilirkişiler ve polisler, çok ilginç görüntülerle karşılaştılar. Karnesinde bir yıl içinde üç kez ayak protezinin değiştiği görülen bir vatandaşın, iki ayağının da sağlam olduğu, kolu olmayan bir vatandaşa ithal ürün yerine yerli ya da Çin malı protez takıldığı tespit edildi.

24 medikal şirketi sahibinin servetlerini incelemeye alan mali polis, çete üyelerinin villalarda yaşadıklarını, lüks ciplere bindiklerini belirledi. İsmi açıklanmayan bir medikal şirketinin sahibinin banka hesabında iki milyon dolar nakit para bulunduğu tespit edildi. Şüpheliler dün öğle saatlerinde üç ayrı otobüsle Ankara Adliyesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiler. İkişerli sırayla otobüse bindirilen zanlılar için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim