• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

"Protez" operasyonunda 89 zanlı adliyeye sevk edildi

"Protez" operasyonunda 89 zanlı adliyeye sevk edildi
Başkent'te engelli hastaların sağlık karnelerini kullanarak, kullanmadıkları sağlık malzemelerini kullanmış gibi gösterip devleti milyonlarca dolarlık zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 11 doktor, 19 hastane personeli, 4 noter başk

Başkent'te engelli hastaların sağlık karnelerini kullanarak, kullanmadıkları sağlık malzemelerini kullanmış gibi gösterip devleti milyonlarca dolarlık zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 11 doktor, 19 hastane personeli, 4 noter başkatibi ve 6 özel rehabilitasyon merkezi sahibi ile 66 medikal firma sahibinin de bulunduğu 89 kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 3 doktorla birlikte 9 ay süren takip ve çalışmaları sonucunda, Ankara'da faaliyet gösteren bazı medikal firmaların hastanelerin ortopedi bölümlerinde çalışan bazı doktorlarla birlikte hareket ederek özürlü hastalar veya yakınlarıyla irtibat kurdukları belirlendi. Zanlıların irtibat kurdukları bu hastalara tedavi amaçlı ortez ve protez malzemeleri alımı için gerekli kolaylığı sağlayacakları vaadinde bulundukları ve usulsüz işlemlerle devleti zarara uğrattıkları tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan'ın koordinesinde "Protez" adı altında bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 doktor, 19 hastane personeli, 4 noter başkatibi ve 6 özel rehabilitasyon merkezi sahibi ile 66 medikal firma sahibi olmak üzere toplam 106 kişi gözaltına alındı. Operasyonda kapsamında 150 kişinin ifadesine başvurulurken, yapılan aramalarda bol miktarda sahte sağlık kurulu raporları, doktorlara ve hastanelere ait kaşeler, doktorlar tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş boş sağlık kurulu raporları, reçeteler ve epikriz raporları ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan Sakatları Koruma Vakfı İşletmecisi Erdal Y.'nin terör örgütleri TİKKO, TKEP/ML ve THKO üyesi olduğu gerekçesiyle sabıkalı olduğu, bir medikal şirketin yöneticisi olan Erdal İ.'nin de TİKKO örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle sabıkalı olduğu öğrenildi. Zanlılardan 2 medikal şirket sahibinin ise, hırsızlık ve evrakta sahtecilik gibi suçlardan sabıkalı olduğu tespit edildi.

Operasyon kapsamında 24 medikal firmanın faturaları incelendi. Yapılan incelemede, maddi imkansızlık ve çaresizlik içerisinde olan özürlü hastalar ile rehabilitasyon merkezleri tarafından yönlendirilen hastalarla irtibat kurularak, ortez ve protez malzemeleri alımı için gerekli kolaylığın sağlanacağı vaadinde bulunulduğu tespit edildi. Zanlıların ortopedi hastalarından aldıkları vekaletnameyle hastanın bilgisi dışında ortez ve protez malzemesi alımı için gerekli girişimlerde bulundukları, sahte ve usulsüz noter vekaletnameleri düzenledikleri, bu vekaletnameleri hastaların bilgisi dışında defalarca kullandıkları belirlendi. Bazı hastanelerin ortopedi servisinde görevli doktorların da bu firmalarla irtibatlı oldukları belirlenirken, maddi menfaat temin ederek hastaları görmeden, hastanın bilgisi dışında reçete ve fatura düzenledikleri, adına reçete ve fatura düzenlenen ortopedi hastalarının belirtilen malzemeleri hiç kullanmadıkları halde kullanmış gibi gösterdikleri anlaşıldı.

Zanlıların ayrıca, faturalarda belirtilen ithal ve yüksek fiyatlı cihazlar yerine yerli ve ucuz cihazlar vererek, faturaları ilgili kurumdan tahsil edip devleti yaklaşık 100 milyon dolar civarında zarara uğrattıkları iddia edildi.

Zanlılardan 89'u, polis sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim