• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Radyasyonu vücuttan nasıl atarız?

Radyasyonu vücuttan nasıl atarız?
Ramazan'a özel tarifleriyle evinize sağlık ve lezzet taşıyan Elif Korkmazel modern hayatta maruz kaldığımız radyosyon tehlikesine dikkat çekiyor.

Keçiboynuzu sever misiniz? Her derde deva olan keçiboynuzunu ben çok severim. Özellikle de tazeyse inanılmaz lezzetli olur. Çocukken hep elimizde olurdu sürekli yerdik. Keşke şimdiki çocuklar da aynısını yapabilse. Şimdiki çocukların ellerinde yapay katkılı ürünler var maalesef ve sürekli bilgisayar ya da televizyon başındalar. Bu da 'Radyasyona fazla maruz kalıyorlar' demektir. İşte çözümü 'keçiboynuzu'

Bakın geçen gün keçiboynuzunun faydalarından konuşuyorduk. Dedim ki ben bu konuyu köşemde yazsam belki 4-5 anne-baba okur hem kendileri hem de çocukları faydalanır bu müthiş besin kaynağından.

 

5056.jpg

Keçiboynuzu 'harnup'adı ile de biliniyor. İçerisinde saymakla bitmez vitamin, potasyum, fosfor ve kalsiyum var. Keçiboynuzu ve pekmezi büyüklerin yanı sıra çocuklar için de oldukça önemli. Kışın daha çok yemek aklımıza gelir çünkü vücut direncini artırır. Ama en önemli özelliği insan vücuduna giren radyasyonu dışarı atmaya yardımcı olması...

* Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor.
* Kalp çarpıntısını önlüyor.
* İçerisinde A,B,B2,B3,ve D vitaminleri ile doğal güç ve besin kaynağıdır.
* Kemik erimesini önlüyor.
* Öksürüğe, gribe iyi gelir.
* Göğüs ve bronşları açar.

Daha birçok faydası var keçiboynuzunun.

Bir rivayete göre:

Lokman Hekimin günlerden bir gün Anadolu'un güneyindeki insanların dertlerini dinlemek için yola çıkar. Akdeniz'e doğru ilerlerken limon ağaçları dikkatini çeker. Orada oturan insanların sağlıklı olabileceğini düşünüp ilerler, yola devam eder. Yolun sağ ve sol yanının da keçiboynuzu ağaçlarıyla örtülü olduğunu görüp durur. Yanındakilere: 'Burada yaşayan insanların bana ihtiyacı yok' der ve geri döner. Rivayetten de anlaşıldığı gibi insana sunulan doğal bir ilaç keçiboynuzu.

Sinirleri yatıştırıyor, kolesterol içermiyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, özellikle çocukların zeka ve kemik gelişimi için süper. Bunları yaz günü neden yazdım. Çünkü Ramazan ayında yukarıda saydığım her şeye çok ihtiyacımız oluyor. Çocuklarımız tatilde sürekli bilgisayar başında. Radyasyon atmak için birebir olan keçiboynuzu televizyon atıştırması olarak kullanılabilir. Ama içindeki çekirdeklerine dikkat. Çok küçük çocuklarda pekmez olarak vermekte fayda var. Bayılırım keçiboynuzu pekmezine, çocuklara suyla ve ya sütle karıştırıp verebilsek birçok asitli içecekten daha faydalı olacaktır.
Çok konuştum yine benden bu kadar.

Afiyet, bal, pekmez olsun.

Elif Korkmazel

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10688 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim