• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Radyoloji çalışanları 8 Kasım'da eylem yapacak

Radyoloji çalışanları 8 Kasım'da eylem yapacak
İHA-Türk Sağlık-sen, Sağlık Bakanlığı Tarafından Radyoloji Çalışanlarının Çalışma Sürelerinin Günlük 5 Saatten 9 Saate Çıkarılmasını Dünya Radyoloji Günü'nde Protesto Edecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm hastanelerde radyoloji çalışanları üretimden doğan

İHA-Türk Sağlık-sen, Sağlık Bakanlığı Tarafından Radyoloji Çalışanlarının Çalışma Sürelerinin Günlük 5 Saatten 9 Saate Çıkarılmasını Dünya Radyoloji Günü'nde Protesto Edecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm hastanelerde radyoloji çalışanları üretimden doğan haklarını kullanarak bu anlamlı günde 1 saatlik oturma eylemi yapacak. Eylem sırasında röntgen birimlerinde acil vakalar dışında çekim işlemi yapılmayacak. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu eylemle Sağlık Bakanlığı'nı bir kez daha uyaracaklarını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerini günlük 5 saatten 9 saate çıkarmış, tüm tepkilere rağmen geri adım atmamıştır.

Türk Sağlık-Sen olarak son kez bakanlığı tüm yurt genelinde hastanelerinin röntgen birimlerinde yapacağımız 1 saatlik oturma eylemiyle uyaracağız. Radyoloji çalışanlarına yapılan bu haksızlığı vatandaşlarımızla paylaşacağız" dedi.

Bakanlığın bu uygulamasında ısrar etmesinin radyoloji çalışanlarını radyasyonun yol açtığı ölümcül hastalıkların kucağına itmek anlamına geldiğini söyleyen Kahveci, bu nedenle tüm sağlık çalışanlarını ve vatandaşları eyleme destek vermeye çağırdı. Eylemlerin sonuç alınıncaya kadar artırılarak devam edeceğine dikkat çeken Kahveci, "Sendika olarak radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin yükseltilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bu konuyla ilgili daha önce de Sağlık Bakanlığı önünde eylem

yaptık. Çalışma süresini artıran genelgeye dava açtık. Türkiye genelinde tüm radyoloji çalışanlarının katılımının sağlandığı bir faks eylemi yaptık. '8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nde de 1 saatlik oturma eylemi yapıyoruz. Biz bu mücadelemizi kazanana kadar sürdüreceğiz. Her geçen gün eylem ve etkinliklerimizi artırarak radyoloji çalışanlarına sahip çıkacak, onların hakkını savunacağız" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'na son bir çağrı yaparak personelinin sağlığını önemsemeye davet eden Kahveci, "Sağlık Bakanlığı radyoloji çalışanlarının feryadını duymalı, personelinin sağlığına sahip çıkarak çalışma sürelerini artırmaya yönelik uygulamasından vazgeçmelidir. Söz konusu genelgeyi yürürlükten kaldırmalıdır" dedi.

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim