• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Rahim nakli olan derya sert, bebeğine doktorlarının ismini koyacak

Rahim nakli olan derya sert, bebeğine doktorlarının ismini koyacak
Dünyada kadavradan ilk rahim nakli yapılan ve 6 ay sonra hamile kalması planlanan 21 yaşındaki Derya Sert, ameliyattan 43 gün sonra konuştu.

Dünyada kadavradan ilk rahim nakli yapılan ve 6 ay sonra hamile kalması planlanan 21 yaşındaki Derya Sert, ameliyattan 43 gün sonra konuştu. Sert, "Doğacak çocuğuma erkek olursa doktorum Ömer'in, kız olursa da yine doktorum Özlenen'in adını koyacağım" dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen 9 Ağustos'ta kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in tedavisi sürüyor. Doğuştan rahmi olmadığı için nakil yapılan Derya Sert'in sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Nakli yapan AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan, "Hastamızı 10 gün sonra taburcu edebiliriz. Nakilde sorun yok, şu an her şey beklediğimiz gibi sorunsuz gidiyor. Biyolojik olarak normal bir insanda olması gereken şeyler oluyor. Tüm iyi gidişe karşın, rahmin tamamen normal şekilde çalıştığını söylemek için 6 ay sonrasını görmemiz gerek" dedi.

Her gün yüzlerce hastanın rahim nakli için aradığını ve e-posta gönderdiğini söyleyen Doç.Dr. Özkan, "Dünyanın her yerinden talep var ama başvuruları kabul etmiyoruz. Derya Sert'in nakilden sonra 6'ncı ayı doldurmasını bekliyoruz. Gebelik oluşmasını ve problem olursa alınacak tedbirleri belirliyoruz" diye konuştu.

"Çok zorlu bir yola çıktığımızı biliyorduk" diyen Derya Sert ise nakilden sonra hastanedeki odasında ilk kez konuştu. Nakil öncesi hazırlıkların yaklaşık 5-6 ay sürdüğünü belirten Derya Sert, şöyle konuştu:

"Ailem ve çevremdeki insanlar mutlu haberi alınca çok sevindi. Eşim ilk günden beri yanımdaydı. İşleri nedeniyle memleketimiz Mersin'e gitmek zorunda kaldı. Fakat her gün telefonla görüşüp sağlık durumum hakkında bilgi alıyor. Çok heyecanlı ve sevinçliyiz. Gebelik Yaşar ve dünyaya bir çocuk getirebilirsem en büyük mutluluğu yaşarım. Çocuğuma doktorlarımın ismini vereceğim. Erkek olursa Ömer, kız olursa Özlenen koyacağım."

DÜNYADA İLK OLMAK

Dünyada ilk olmanın kendilerini daha da çok heyecanlandırdığını söyleyen Derya Sert, "Bu yola çıktığımız andan itibaren bu naklin ilk defa bana yapılacağını biliyordum. Çünkü doktorlarımız çok ciddi hazırlık içindeydi. Her şey hazırdı ve tek eksik verici bulmaya kalmıştı, o da bulundu. Doktorlarımın, dünyada ilk rahim naklinin kendileri tarafından yapılacağını söylemeleri bile heyecanlandırıyordu. Çok mutluyum. Emin ellerde bu güvenli ortamda rahim nakli olmak çok önemliydi. Başarıda emeği geçen tüm doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2875 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim