• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ramazan'da hangi saatlerde spor yapmalıyız?

Ramazan'da hangi saatlerde spor yapmalıyız?
Su ve mineral kaybına yol açacak ağır sporlar yerine, hafif sporları tercih etmeliyiz. Ramazanda, oruç tutacak vatandaşların, su ve mineral kaybına yol açacak ağır sporlar yerine,..

Ramazanda, oruç tutacak vatandaşların, su ve mineral kaybına yol açacak ağır sporlar yerine, yürüyüş gibi hafif sporları tercih etmeleri önerildi.

Step aerobik hocası Ebru Bağlaç, oruç tutacak vatandaşların formlarını korumak için neler yapması gerektiğini anlattı.

Oruç tutan insanların bir aylık sürede spordan uzaklaştığını belirten Bağlaç, yaz aylarına gelen ramazan ayında bu yıl daha çok insanın spora ara vermesini beklediklerini söyledi.

Fizik ve kondisyona dayalı ağır sporların ramazan ayında mineral ve su kaybına neden olacağını ifade eden Bağlaç, ancak bunlar oluyor diye de vatandaşların sporu bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Ebru Bağlaç, spora bir ay ara vermenin ciddi kondisyon kayıplarına neden olduğunu ve bir anda hantallaşan vücudun alacağı kiloları vermenin birkaç ay sürebileceğini kaydetti.

Oruç tutacağı için sporu bırakmayı düşünen vatandaşların formlarını en iyi ''tempolu yürüyüşle'' koruyabileceğini söyleyen Bağlaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ramazanda, oruç tutacak vatandaşların, su ve mineral kaybına yol açacak ağır sporlar yerine, yürüyüş gibi hafif sporları tercih etmelidir. Vatandaşlara, yürüyüşü serin saatlerde yapmalarını tavsiye ediyorum. Ramazanda en ideal saat, iftardan 1-1,5 saat öncesi olabilir. İftardan önce vakit ayıramayanlar ise iftardan en az 1 saat geçtikten sonra yürüyüş yapmalı. İlk 10 gün, 20 ila 30 dakika arasında, daha sonraysa 40 ila 60 dakika arasında tempolu yürünebilir. Bunun dışında hafif koşu yapılabilir ve bisiklete binilebilir. Oruç tutanlar, çok yağ ve su kaybedecekleri ağır sporlardan kesinlikle kaçınmalı.''

Bağlaç, vatandaşlara iftarda ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmalarını ve hazmı kolay besinler tüketmelerini de önerdi.

"150 HANIM 4 AYDA ORTALAMA 10 KİLO VERDİ"
Beylikdüzü Belediyesi'nin karşısındaki Çamlık alanda ev kadınlarına step aerobik yaptıran Ebru Bağlaç, ''Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda yediklerine dikkat etmeye başlayan 150 ev hanımı, 4 ayda ortalama 10 kilo verdi; tabii bunu haftada 3 gün düzenli spor yaparak elde ettiler'' dedi.

Step aerobiğin kalp damar sistemini geliştirdiğini belirten Bağlaç, bu sporun tüm vücudu çalıştırdığını ve yağ yakarak kilo kaybını sağladığını ifade etti.

Ebru Bağlaç, bacak ve kalçalardaki yağların atılması için en ideal sporun step aerobik olduğunu ve selülitlerinden şikayet eden kadınların bir an evvel bu spora başlaması gerektiğini söyledi.

Step aerobikle esneklik ve kondisyonun artacağına dikkat çeken Bağlaç, müzik eşliğinde yapılan sporun kişiden kişiye değişmekle birlikte 1 saatte 250 ila 400 arasında kalori harcattığını kaydetti.

Açık alanda yapılan çalışmalara, ilk zamanlar sadece kadınların ilgi gösterdiğini ifade eden Bağlaç, ''Hanımlar forma girip kilo vermeye başlayınca erkeklerden de büyük ilgi görmeye başladık'' dedi.

''Sağlıklı Yaşam İçin Spor'' adını verdikleri aktivitelerine, ramazan ayında ara vereceklerini belirten Bağlaç, bayramdan sonra çarşamba, cumartesi ve pazar günleri sabah saat 09.00'da step aerobiğe devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11649 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bir futbolcu 90 dakikada ne kadar terler?10 Ağustos 2010 Salı 14:11
  • Yanlış yüzme teknikleri boğulmalara sebep oluyor08 Ağustos 2010 Pazar 14:49
  • Ramazan'da hangi saatlerde spor yapmalıyız?08 Ağustos 2010 Pazar 12:00
  • Yanlış ayakkabı seçimi sakatlık nedeni27 Temmuz 2010 Salı 00:38
  • Yürüyüşü Hafife Almayın19 Haziran 2010 Cumartesi 18:44
  • 37.5 derecede spora dikkat!19 Haziran 2010 Cumartesi 18:39
  • Sporun kadınlar için önemi:19 Haziran 2010 Cumartesi 18:38
  • Egzersizle şeker hastalığını kontrol altında tutabilirsiniz19 Haziran 2010 Cumartesi 18:36
  • Spor, stresin `can düşmanı`19 Haziran 2010 Cumartesi 18:34
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim