• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Recep Akdağ: Halep'te sağlık açısından da büyük problemler var

Recep Akdağ: Halep'te sağlık açısından da büyük problemler var
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Halep'te gerçekten büyük bir trajedi var ve sağlık açısından da çok çok büyük problemler var." dedi.


Bakan Akdağ, Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Arif Tuğ'un cenaze törenine katılmak için geldiği Erzurum'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi günü Kayseri'deki terör saldırısında 14 askerin şehit olduğunu, 55 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Yaralıların tedavisinin devam ettiğine işaret eden Akdağ, "Şu an Kayseri'deki hastanelerimizde 40 yaralımız var. Bunların büyük çoğunluğu aslında hastaneden çıkarılabilecek durumda ama biraz da ruhsal durumlarını da dikkate alarak, ciddi bir ruhsal travma geçirmiş olabileceklerini de düşünerek arkadaşlarımız, hastanede daha uzun süre tutmayı uygun buldular. Şu an 5'i ciddi problemleri bulunan kardeşlerimiz." diye konuştu.

Bakan Akdağ, yaralıların durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, Kayseri'nin önemli bir sağlık merkezi olduğunu, yaralıların başka bir hastaneye sevkinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Akdağ, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili ise hastanelerde çok az yaralı kaldığını bildirdi.

- Dünya Sağlık Örgütüne Halep mektubu

Akdağ, Halep'teki sorunlara ilişkin Türkiye'nin diplomatik açıdan gerekli girişimleri yaptığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da bu konudaki en son girişimleri de çok etkili oldu. Onun dışında da ülkemize giriş yapması muhtemel daha doğrusu bizim alıp getireceğimiz yaralılar için de tertibat almış durumdayız. Ulusal Medical Kurtarma Ekibi ve 112 Acil Servis ekiplerimiz hemen sınırın bu tarafına getirip orada sahra hastanelerimizde gerekli müdahaleleri yapıp daha sonra da içerideki hastanelere taşıyoruz." dedi.

Halep'te yaşanan insanlık dramının sağlık hizmetlerindeki yetersizlikle katlandığına dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:

"Yaralıların ve hastaların büyük çoğunluğu geçmiş dönem yaralı ve hastaları. Bu da Suriye'de, Halep'te sağlık hizmetlerinin verilmediğinin çok açık göstergesi. Ben Dünya Sağlık Örgütü Başkanına da bir mektup yazdım birkaç gün önce, ulaştırdım. Aslında Dünya Sağlık Örgütü tamamen siyasi kaygılardan uzak bir inisiyatif almalı. Bu hususta Dünya Sağlık Örgütünün inisiyatifini de zayıf bulduğumu itiraf etmek durumundayım. Ben de mektubumda başkana bu inisiyatifi güçlü biçimde alması gerektiğini hatırlatmış oldum. Halep'te gerçekten büyük bir trajedi var ve sağlık açısından da çok çok büyük problemler var."

Bakan Akdağ, daha sonra Erzurum Hava Meydan Komutanlığından bir askeri helikopter ile şehit Tuğ'un cenaze törenine katılmak için Şenkaya ilçesine hareket etti. AA

 

Bu haber toplam 2430 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim