• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Recep Sert'in sakalları çıktı

Recep Sert'in sakalları çıktı
Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert (27), yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı. Sakalları çıkan Sert'in daha rahat konuşabilmesi için diline yeni bir operasyon yapılarak trakeostomi (boğaza açılan delik) kapatılacak.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 18 Temmuz'da tam yüz ile alt ve üst çene nakli yapılan Recep Sert'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Ameliyatın üzerinden geçen 11 günlük sürecin ardından yoğun bakımdan çıkarılan Recep Sert, bugün itibariyle normal servise alındı.

Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, Recep Sert'in son durumuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Özkan, 18 Temmuz'da Recep Sert'e tam yüz nakli ile birlikte alt ve üst çene nakli yaptıklarını hatırlattı. Sert'in diğer hastalara göre daha kapsamlı bir ameliyat olduğu için yoğun bakımda biraz daha uzun kaldığını belirten Özkan, şu an için herhangi bir sorunun olmadığını ifade etti. Sert'in iletişim kurduğunu belirten Özkan, "Hastanın risk taşıyan ilk 10 günlük süreci bir sorun olmadan atlatıldı. Bundan sonra bir aylık ikinci dönem başlayacak. Hasta gayet rahat." dedi.

Sert'in boğazdan nefes alma sıkıntısı olduğunu belirten Özkan, bu konuyla ilgili de yeni bir ameliyat yapmak istediklerini kaydetti. Önceki diliyle yeni nakledilen çene arasında bağlantı kuracaklarını belirten Özkan, "Bunun için önceki diliyle nakledilen çeneyle bağlantının kurulması planlanıyordu. Bunu yapmak için 2 ay sonra planlıyorduk ama daha erken bir zamanda yapma kararı aldık. Biraz daha toparlandıktan ve dille ilgili operasyonu da yaptıktan sonra 10-15 içerisinde yüzünü göstereceğiz. Konuşurken önceden boğazını kapatarak konuşuyordu. Planlamamız başarılı olursa onu da kapatarak normal yollardan rahat bir şekilde nefes almasını, yiyip içmesini planlıyoruz. Eskiden dilin kısmen arkası yoktu ve geri kaçıyordu o kısmı rahatlatıp dokularla bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Yeni çeneye bağlanması bir süre gerektirecekti ama inşallah yakın zamanda yaparız. Umuyorum ki taburcu olduğunda ağzından burnunda nefes alacak, yemek yiyecek." diye konuştu.

Recep Sert'in sakallarının çıktığını da açıklayan Özkan, iki hafta içerisinde tıraş olacağını söyledi. Özkan, Sert'in şu an için çok az konuşabildiğini söyledi.

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka beldesinde denizde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın bağışlanan yüzü geçtiğimiz 18 Temmuz'da Recep Sert'e nakledilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2661 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim