• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Reçete yazamayan doktorun 24 saat görevine tepki

Reçete yazamayan doktorun 24 saat görevine tepki
İzmir'de, Haziran ve Eylül ayları itibari ile devlet hastanesi bulunmayan sahil ilçelerde 24 saat hizmet vermesi planlanan hekim ve hemşirelerin ilaç yazma yetkisizliğine Sağlık Emekçileri Sendikası ...

İzmir'de, Haziran ve Eylül ayları itibari ile devlet hastanesi bulunmayan sahil ilçelerde 24 saat hizmet vermesi planlanan hekim ve hemşirelerin ilaç yazma yetkisizliğine Sağlık Emekçileri Sendikası (Sağlık-Sen) tarafından tepki gösterildi. Uygulama ile hekimlik diplomasının yok sayılacağına dikkat çekildi.

Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi Başkanı Ahmet Doğruyol 1 Haziran -1 Eylül tarihleri arasında devlet hastanesi bulunmayan Yeni Foça, Çandarlı ve Mordoğan bölgelerinde Bakanlık talimatı ile 24 saat hizmet vermek için hafta içi bir hekim ve hemşire, hafta sonu bir hekim iki hemşirenin görev yapacağını ancak hekimlerin ilaç yazma yetkisinin olmadığını söyledi. Uygulamada çeşitli sıkıntıların yaşanabileceğini açıklayan Doğruyol, "Toplum sağlığı merkezlerindeki sağlık personeli fazla diye Bakanlığın talimatıyla meta zoruyla devlet hastanelerine görevlendirilen sağlık personeli, yine aynı zorlamayla geçici görevlendirilmeyle nöbetli sistemle çalışan birimlere görevlendirilmektedir" dedi. Doğruyol, yaz döneminde bahsi geçen yerleşim yerlerinde görev yapacak doktor ve hemşirelerin ilaç yazma yetkilerinin olmama sebebinde ise SGK'yı işaret etti. Doğruyol, aile hekimliği uygulama yönetmeliğinin 24. maddesinin 4. bölümünde birinci basamak sağlık birimlerinde ilaç yazma yetkisinin sadece aile hekimlerine verildiğini

belirterek şöyle konuştu: "İfadesinde 'Birinci basamakta resmi reçete yazılması ve kişilerin sağlık durumları ile ilgili rapor tanziminde aile hekimi yetkilidir' denilmektedir. Hekimlerimize görev verilmiş ancak, yetkileri elinden alınmıştır. Böylesine trajikomik bir olaya dünyanın hiçbir yerinde rastlamak mümkün değildir."

Doğruyol, hastanesi olmayan Menderes, Gümüldür, Kınık, Beydağ, Karaburun bölgelerinde hastane olmadığı gerekçesi ile 24 saat hizmet veren nöbet ekiplerinin, vatandaşın hizmet alması açısından doğru bir uygulama olduğunu dile getirerek "Sarnıç, Güzelbahçe, Bayraklı ve Karabağlarda yani hastanelerimize üç-beş dakikalık mesafelere nöbet ekibi konulması doğru bir uygulama değildir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2722 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim