• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Rekabet Kurumu 8 sektörü inceliyor

Rekabet Kurumu 8 sektörü inceliyor
Rekabet Kurumu, ‘perakende, ilaç, kömür, doğalgaz, otomotiv ve bankacılık’ gibi önemli sektörleri mercek altına aldı.

Hızlı tüketim ürünleri perakende sektöründe son 1 yıldır sürdürdüğü çalışmanın ilk aşamasını tamamlayan Rekabet Kurumu, Türkiye Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Sektör İncelemesi Ön Raporu” ile sektördeki rekabet sorunlarına yönelik önerileri tartışmaya açacak. Beşeri İlaç Sektör Araştırması” başlatacak kurum, doğalgaz konusunda da sektörün tamamına yönelik geniş kapsamlı bir çalışma yapıyor. Özellikle ısınma amaçlı ithal kömür pazarı araştırması ile de kömüre olan talep, petrol ve doğalgaz piyasasındaki gelişmelerin tespiti, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlemeleri, kömür kaynaklarının dağılımının belirlenmesi amaçlanıyor.

Yeni politikalar geliştirilecek

Rekabet Kurumu’nun tomotiv sektörüne ilişkin olarak yürüttüğü sektör araştırması ile motorlu taşıtların dağıtımı ve satış sonrası hizmetler ile yedek parçalar pazarları bakımından yaratmış olduğu etkiler tespit edilecek. Bankacılık sektör araştırmasında da kredi kartı işbirlikleri, ATM paylaşımı gibi konularda alınan kararların pazardaki etkisi değerlendirilecek. Ayrıca çevre ve atık yönetimi ile süt sektörlerinde de araştırma yapılması planlanıyor. Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, yaptığı değerlendirmede, ilgili piyasa hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve geleceğe dönük de çıkarımlar yapmak için sektör araştırmaları yaptıklarını söyledi. Kaldırımcı, “Güvenilir kaynaklarla politika geliştirelim istiyoruz” dedi.

Avrupa Yatırım Bankası’ndan Çılgın Proje’ye yeşil ışık

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Kanal İstanbul” projesini değerlendirerek, “Çağ atlatan devasa projeleri desteklemek bizim görevimiz” dedi. Kollatz-Ahnen “Ben daha çocukken AYB birinci boğaz köprüsünü (Boğaziçi Köprüsü) finanse ediyordu. İstanbul-Ankara hızlı tren, Marmaray ve tüp geçit gibi Türkiye’nin diğer tarihi projelerine de kredi verdik. Kanal İstanbul için talep gelirse memnuniyetle değerlendiririz” şeklinde konuştu. Kanal İstanbul’un “dünyada eşi bulunmayan bir proje olduğunu” kaydeden Kollatz-Ahnen, “Bu proje gerçekleştirilecekse AYB olarak detaylı inceleme yapmamız gerekecektir. Bu konuda bizden talepte bulunulmasından gurur duyarız. Fakat şu aşamada ‘Kredi vereceğiz’ demek için henüz erken. Fizibilite gibi birçok çalışmanın yapılması gerekiyor” ifadesini kullandı. Kollatz-Ahnen, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın konuyla ilgili kendilerini elektronik posta göndererek bilgilendirdiğini ve henüz geliştirilme aşamasında olsa da Kanal İstanbul projesini ilgiyle takip ettiklerini dile getirdi.

Kollatz-Ahnen, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili eleştirilen hatırlatılması üzerine “45 yıldır Türkiye’ye kredi sağlıyoruz. Hiçbir zaman tek bir kuruş, tek bir lira zararımız olmadı. Asla çok büyük bir sorunla karşılaşmadık. Türkiye çok zor dönemlerden geçti ama inancımızı hiç kaybetmedik” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim