• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Rektör Ünal, faturasını ödediği öğrenciyle buluştu

Rektör Ünal, faturasını ödediği öğrenciyle buluştu
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, sosyal medya aracılığıyla ricada bulunması üzerine cep telefonu faturasını ödediği öğrenci Baran Elbir ile buluştu.


Prof. Dr. Ünal, 92 lira 60 kuruşluk cep telefonu faturasını ödediği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Baran Elbir ile bir araya geldi.

Sosyal medyayı aktif kullandığına işaret eden Ünal, öğrencinin mesajını aldığında "Şaka mı yapıyor" diye düşündüğünü ancak faturanın fotoğrafını görünce ciddi olduğunu anladığını belirtti.

Öğrencisine direkt mesaj attığını bildiren Ünal, toplantısı olduğu için özel kalemine fatura tutarını bıraktığını, Elbir'in de oradan alarak faturasını ödediğini kaydetti.

Öğrencileriyle sürekli iletişim halinde olduğunu ifade eden Ünal, "Diğer rektörler için kötü bir örnek oldu ama bizim için güzel bir paylaşım oldu. Sosyal medyadan bana ve diğer rektörlere, çok sayıda öğrenci faturasını göndermeye başladı." diye konuştu.

- "Meşhur olduk"

Prof. Dr. Ünal'a faturasını ödediği için teşekkür eden Elbir, bu sırada "Siz de ben de meşhur oldum. Gerçi rektör olarak siz zaten meşhursunuz." diyerek espri yaptı.

Elbir, paylaşımının ardından çok sayıda olumlu tepki aldığını ancak bazılarının da "92 liralık öğrenci faturası mı olur?" şeklinde kendisini eleştirdiğini dile getirdi.

Tarife değiştirdiği için faturasının yüksek geldiğini anlatan Elbir, "Ailemden faturalar için 200 lira gelmişti. Diğer faturalara kullandım. Bir umut bu mesajı paylaşmıştım ama hocam yarım saat içinde dönüş yaptı. Olayı Kumluca'da seracılıkla uğraşan babama anlattım. Babam, 'Oğlum adamın bir sürü işi vardır, niye başını ağrıtıyorsun' diye kızdı." şeklinde konuştu.

- Sosyal medyada günün konusu oldu

Öte yandan, Ünal ile öğrencisi arasındaki yazışmalar, sosyal medyada günün konusu oldu. Çok sayıda öğrenci, elektrik, telefon ve su faturalarını Ünal'a göndererek, bunların da ödenmesi ricasında bulundu.

Başka üniversitelerdeki öğrenciler de rektörlerine sosyal medyadan ulaşarak "Siz de bizim faturamızı öder misiniz?" mesajı gönderdi.

Twitter'da "Hocam bu öğrenci tarife değiştirsin, 92 lira öğrenci faturası mı olur?", "Bu çok riskli bir olay bizde 90 bin öğrenci var", "Hocam araba alacağım alır mısınız? Bursum yatınca geri vereceğim" paylaşımları yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Baran Elbir, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Rektör Ünal'ın kişisel hesabına, telefon faturasının fotoğrafını göndererek, "Sayın hocam, siz bu seferlik ödeseniz, bursum yatınca size veririm" mesajı atmıştı. Ünal da "Tabii ki ama geri ödeme istemiyorum." ifadesiyle 92 lira 60 kuruşluk faturayı ödemişti. Elbir daha sonra yine hesabından "Hoca gibi hoca, rektör gibi rektör. Teşekkürler hocam." mesajını paylaşmıştı.


Süleyman ELÇİN

 

Hoca gibi hoca rektör gibi rektör! Rektör Mustafa Ünal öğrencisinin telefon faturasını ödedi

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3246 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim