• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Rektör Yurtkuran'ın gitmesi üzerine Tıp Fakültesi yönetimi de istifa etti

Rektör Yurtkuran'ın gitmesi üzerine Tıp Fakültesi yönetimi de istifa etti
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi, mevcut Rektör Prof. Mustafa Yurtkuran'ın görevden ayrılacak olmasıyla birlikte toplu olarak istifa etti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Kayıhan Pala başkanlığındaki 7 kişilik ekip, istifala

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi, mevcut Rektör Prof. Mustafa Yurtkuran'ın görevden ayrılacak olmasıyla birlikte toplu olarak istifa etti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Kayıhan Pala başkanlığındaki 7 kişilik ekip, istifalarını basın toplantısı ile duyurdu.

Görevi bırakmalarının, rektör seçimiyle ilgisinin olmadığını savunan Başhekim Pala, "Rektör hocamız Mustafa Yurtkuran'ın bize verdiği görevi yerine getirdik ve onunla birlikte bayrağı devrediyoruz." dedi. Pala, rektörlüğü kocasından devralmak isteyen rektör adayı Merih Yurtkuran'ın YÖK tarafından seçilmemesine üzüldüklerini aktardı.

8 Mart 2007'de Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın ataması ile Tıp Fakültesi'nde göreve başlayan yönetim, 5 Ağustos 2008 tarihi itibari ile ekip olarak kendi isteği ile görevden ayrıldığını açıkladı. Sağlık kuruluşu olarak 3 temel hedef doğrultusunda hizmet verdiklerini anlatan Başhekim Doç. Dr. Kayıhan Pala, hizmette eşitlik, verimlilik ve kaliteyi göz önünde bulundurduklarını anlattı.

Başhekim Pala, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi ve Joint Commission International akreditasyonu ile 3. basamak bir sağlık kuruluşunun hem eşitlik, hem verimlilik, hem de kalite hedeflerine başarıyla ulaşılabileceğini ispatlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Başhekimlik toplantı salonunda yaptığı açıklamada istifa gerekçesinin rektörlük seçimleriyle alakalı olmadığını savunan Başhekim Doç. Dr. Kayıhan Pala, "Rektör hocamızın bize verdiği görevi yerine getirdik ve onunla birlikte bayrağı devrediyoruz. Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Merih Yurtkuran'ın en fazla oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı'na isminin gönderilmemesi bizi elbette üzmüştür. Ancak bizim istifa gerekçemiz bunlarla alakalı değil. Rektör Mustafa Yurtkuran'ın görevinin bitimiyle birlikte bizim de görevimiz bitmiş oldu. Biz de görevimizin burada bittiğine inanıyoruz. Bundan sonra akademik alanlarımıza çekilip kendi işlerimizi yapacağız." açıklamasında bulundu.

Rektörlük seçimlerinde demokrasiye yakışmayan sonuçların yaşandığını savunan Başhekim Pala, en fazla oyu alanların seçilmemesinin, üniversite çalışanlarının oylarının görmezden gelindiği manasına geldiğini aktardı. Uludağ Üniversitesi'nde 254 oyla en fazla oyu, mevcut rektör Mustafa Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran almıştı. Ancak bayan Yurtkuran'ın YÖK tarafından 3 rektör adayı arasına konmayarak Cumhurbaşkanı'na ismi gönderilmemişti.

Toplantı sırasında üniversite hastanelerinde yaşanan sıkıntılara da değinen Pala, en önemli sorunlarının örgütlenme ve çalışan sayısındaki yetersizlik olduğunu bildirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Kayıhan Pala başta olmak üzere başhekim yardımcıları Doç. Dr. Nevzat Kahveci, Doç. Dr. Cüneyt Özakın, Doç. Dr. Ayberk Kurt, Doç. Dr. Sinan Çavun, Prof. Dr. Güldal Güleç ve Prof. Dr. Nizamettin Kılıç, yeni rektör atamasını beklemeden görevlerinden istifa etti.

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim