• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Renkli meyveler her derde deva!

Renkli meyveler her derde deva!
Birçok renkli meyvede bulunan flavonoidlerin eklemlerdeki kirişler, bağlar ve kıkırdak yapıda bulunan kolajen üzerindeki faydalı etkisi, romatoid artrit gibi eklem hastalıklarında önem taşıyor


İşiniz çok kolay

Besin kaynaklarından günde 300 mg.civarında flavonoid alınması öneriliyor. Bir orta boy elmada, bir bütün soğanda, 15 tane kadar siyah üzümde 30 mg., bir su bardağı kadar yaban mersini, böğürtlen veya ahududunda 150 mg., bir orta boy portakalda 100 mg., bir demet maydanozdaysa 250 mg. flavonoid bulunuyor. Hepsi güçlü anti-oksidan deposu olan bu besinlerin farklı etkileri var.
Yaban mersini gibi koyu renkli meyvelerin maküler dejenerasyon gibi göz hastalıklarında destek, çekirdeğiyle yenen siyah üzümünse kalp hastalıklarında yardımcı olduğu biliniyor.


Turunçgil çeşitleriyse kırılma, incinme ve yaralanmalarda kolay toparlanmaya yardımcı oluyor. Manavınızdan alabileceğiniz çilek, ahududu, böğürtlen, yaban mersini ve siyah üzüm gibi taze mevsim meyveleri, portakal, greyfurt, mandalina, limon gibi turunçgillerle her mevsimde bulunan maydanoz ve soğan tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır.


Herhangi bir nedenden dolayı burada saydıklarımızdan yeterince yemiyorsanız, bazı flavonoid desteklerini doktorunuza veya eczacınıza danışarak alabilirsiniz. Tabii doğrusu ve arzu edileni, bu tabiat hazinelerini taze taze yemeniz. Memleketimiz sebze ve meyve cenneti olduğundan, işiniz çok kolay. Bunların yanı sıra çay (özellikle yeşil çay), ginko biloba ve kakao bitkilerinin de flavonoid içerdiklerini hatırlatmakta fayda var.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5872 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim