• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Roche’un meme kanseri alanındaki yeni ilacına onay

Roche’un meme kanseri alanındaki yeni ilacına onay
Roche’un meme kanseri alanındaki yeni ilacı, Avrupa Komisyonu tarafından HER2-pozitif erken evre meme kanserinde ameliyat öncesinde kullanılmak üzere onaylandı

Avrupa'da her yıl yaklaşık 100 bin kişiye HER2 pozitif meme kanseri tanısı konuyor. Meme kanseri olan kişilerin kanser yayılmadan, erken tedavi edilmesi, hastalığın geri dönmesini önleme olasılığını artıran önemli bir durum. Birçok vakada, tedavi seçeneklerinde en önemli faktörün hastalığın türü ve evresi olduğu biliniyor. Roche’un meme kanseri alanındaki yeni ilacı, araştırmalarda tekrar riski yüksek olan erken evre meme kanserli hastalarda ameliyat öncesi kullanıldığında kişilerin sadece trastuzumab + taksan alan kişilere göre iyileşmesinde önemli derecede ilerleme olduğu görüldü. Bu kapsamda Roche’un yeni ilacı, patolojik tam yanıt verilerine dayanılarak Avrupa Komisyonu tarafından tekrar riski yüksek olan erken evre meme kanserli hastalarda ameliyat öncesi kullanım için onay alan ilk tedavi yöntemi oldu.

 Meme kanseri tüm kanser türleri gibi erken teşhis edildiğinde ölüm riski ortadan kalkabiliyor.

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alıyor. Birçok vakada, tedavi seçeneklerinde en önemli faktörün hastalığın türü ve evresi olduğu biliniyor. Meme kanseri olan kişilerin kanser yayılmadan, erken tedavi edilmesi, hastalığın geri dönmesini önleme olasılığını artırabiliyor. Neoadjuvan tedavi ameliyat öncesinde Roche’un yeni ilacının verilmesi ile başlar. Burada amaç cerrahiyle çıkarılmasını kolaylaştırmak için tümör boyutunu küçültmektir. Ameliyat zamanında etkilenen memede ve lokal lenf nodlarında saptanabilir tümör dokusu olmadığı takdirde patolojik tam yanıt (pTY) verileri elde edilmiş olur.

 Roche'un meme kanseri alanındaki yeni ilacını  alan kişilerin yaklaşık %40'ında, trastuzumab + taksan alan kişilere göre %21.5 oranında iyileşme olduğu görüldü.

Roche’un yeni ilacı (Roche yeni ilaç+trastuzumab + taksan) ile tedavi gören kişilerin yaklaşık %40'ında, sadece trastuzumab + taksan alan kişilere göre %21.5 oranında iyileşme olduğu görüldü. Bunun yanında ameliyat zamanında, etkilenen meme ve lokal lenf nodlarında saptanabilir tümör dokusu bulgusu olmadığının gösterildiği “Faz II NeoSphere” çalışmasından olumlu veriler elde edildi. Ayrıca, Roche’un yeni ilacı ile tedavi edilen kişilerde hastalık nüksü veya ölüm yaşanma olasılığının %40 daha az olduğu görüldü.

 Roche Sağlık Direktörü ve Global Ürün Geliştirme Başkanı Dr. Sandra Horning, Roche'un meme kanseri alanındaki yeni ilacının Avrupa'da erken evre agresif meme kanserinde ameliyat öncesinde kullanılmak üzere onaylanmasından oldukça mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Roche’un yeni ilaç tedavisi ile ameliyat öncesi kullanımı için verilen bu onay, HER2 pozitif erken meme kanserinin tedavisinde önemli bir dönüm noktası. Onaylı ilacımızı AB'deki uygun hastaların kullanımına olabildiğince erken sunmakta kararlıyız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5664 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim