• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Röntgen cihazının altında hayatını kaybetti

Röntgen cihazının altında hayatını kaybetti
Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Emine Kulan'ın eşi "Eşime yarım saat müdahale edilmedi." dedi.

Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybeden Emine Kulan'ın eşi Çetin Keskin, "Eşime yarım saat müdahale edilmedi. İhmal yüzünden eşim öldü" diyerek hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dün gündüz saatlerinde Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Radyoloji bölümünde dün meydana gelen olayda, 1 çocuk annesi 33 yaşındaki Emine Kulan, zihinsel ve bedensel engelli çocuğu 7 yaşındaki Aleyna Atan'ın röntgen filmini çektirmek istedi. Kulan, röntgen cihazının altına kalarak hayatını kaybetti.

Eşini kaybeden Çetin Keskin, "Eşime yarım saat müdahale edilmedi. İhmal yüzünden eşim öldü" dedi. Olay ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan acılı eş, "Hastanede film çektirirken benim eşim röntgen cihazının arasına sıkıştı. ve yaklaşık yarım saat müdahale edilmedi. Hasta bakıcılar geç geldi. Çoğunlukla malzemeler eksikti. Yarım saatte yattığı yerde müdahale edildi. Bu hiç kimsenin umurunda olmadı. Bu ihmalkarlıktan dolayı ben eşimi kaybettim. Bu hastanede çok büyük bir ihmalkarlık var" şeklinde konuştu. Olayın gündüz saat 11.30 sıralarında meydana geldiğini ifade eden Çetin Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Röntgen odasında sadece bir personel vardı. Hastane personeli röntgen çekimi sırasında çocuğu tutmamız gerektiğini söyledi. Biz de tutmak zorunda kaldık. O esnada eşim sıkıştı. Sonrasında da yaşamını yitirdi."

Olayın ardından yakınları ile birlikte Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Ataköy Polis Merkezi'ne giderek suç duyurusunda bulunan Keskin, emniyetteki ifadesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Keskin, "Bunların hepsinin hakkını arayacağım. Davacıyım, şikayetçiyim. Elimden ne gelirse yapacağım. Başkaları böyle mağdur durumda kalmasın. Hastane yetkilileriyle görüşmedim, görüşmek de istemiyorum. Hakkımı hukuki yollardan arayacağım" dedi.

Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybeden bir çocuk annesi Emine Kulan'ın cenazesi, gece geç saatlerde hastane morgundan çıkarılarak Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. Kulan'ın cenazesi, bugün memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Akkaya köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2729 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim