• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ruhsatlara ilişkin idari para cezaları hakkında duyuru

Ruhsatlara ilişkin idari para cezaları hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Ruhsatlara ilişkin idari para cezaları hakkında genel yazı yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: 93180601 -2069906-E.3570504            22/06/2016
Konu: Ruhsatlara ilişkin İdari Para Cezaları

GENEL YAZI

Bilindiği gibi, 5510 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin üçüncü fıkrası; işverenler, örneği Kurumca hazırlanacak işyeri bildirgesini en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte Kuruma vermekle, altıncı fıkrasında; valilikler, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kamu ve özel hukuk tüzel kişileri, yapı ruhsatı ve diğer tüm ruhsat veya ruhsat niteliği taşıyan işlemlerine ilişkin bilgi ve belgeler ile varsa bunların verilmesine esas olan istihdama ilişkin bilgilerin, verildiği tarihten itibaren bir ay içinde Kuruma bildirmekle yükümlü tutulmuş bulunmaktadırlar.

Diğer taraftan 5510 sayılı Kanunun 102 nci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinde ise; 11 inci maddenin altıncı fıkrasında belirtilen yükümlülüğü yasal süresi içinde yerine getirmeyen kurum ve kuruluşlara yerine getirilmeyen her bir bildirim yükümlülüğü için aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacağı öngörülmektedir.

Öte yandan, Genel Müdürlüğümüze intikal eden vakalardan, zaman zaman tarih, sayı, ada, parsel, m2 ve yapı sınıf ve grupları aynı, blokları ayrı ayrı olan, numarataj ve yapı denetiminde karışıklık olmaması için çıktısı her blok için ayrı ayrı alınan, ilgili belediyelerce söz konusu ruhsatın aynı zamanda tek ruhsat olarak da düzenlenebileceği/olduğu belirtilen ruhsatların her bir blok için düzenlenen çıktılar/ruhsatlar için ayrı ayrı idari para cezası uygulandığı, işverenlerin de Belediyelerin yukarıda belirtilen beyanları ile birlikte itiraz ettikleri gözlemlenmektedir.

Bu itibarla, tarih, sayı, ada, parsel ve yapı sınıf ve grupları aynı; blokları ayrı olan ve numarataj, yapı denetiminde karışıklık olmaması için çıktısı her blok için ayrı ayrı alınan, ilgili belediyelerce söz konusu ruhsatın aynı zamanda tek ruhsat olarak da düzenlenebileceği/olduğu belirtilen ruhsatların, (konunun asgari işçilik uygulamaları bağlamında her ruhsat için ayrı ayrı asgari işçilik uygulaması yapılması/yapılmaması yönüyle ilişkilendirilmeden, sadece idari para cezası yönünden) tek ruhsat gibi değerlendirilerek, ayrı ayrı değil, tek ruhsat için idari para cezası uygulanması uygun görülmüştür.

 

Bilgi edinilmesini ve gereğinin buna göre ifasını rica ederim.

DAĞITIM:
GEREĞİ :                                                       BİLGİ:

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜKLERİNE        BAŞKANLIK MAKAMINA

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim