• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Rüşvet iddiasına Bakanlık’tan açıklama

Rüşvet iddiasına Bakanlık’tan açıklama
Bugün Sözcü Gazetesi’nde yer alan ve bazı Ak partililerin yakınlarının inşaat yapmak için Sağlık Bakanlığı’nda rüşvet dağıttığına ilişkin haberine açıklama geldi. Sağlık bakanlığı rüşvet iddialarının tamamen kurgudan ibaret olduğunu açıkladı.

Başbakanlık Başdanışmanı ve Ak Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın Eniştesi Oktay Ferşat (Muhammet Zahid Ferşatefendioğlu) ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın kayınpederi Ali Yüksel’in yurt çapında 4 bin acil servis inşa etmek için Sağlık Bakanlığı’nda rüşvet dağıttığı iddiası yeni bir boyut kazandı. Akdoğan’ın eniştesi Ferşat’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar’ın haberine göre Ferşat, müteahhitlerle yaptığı toplantıda, “100 bin lirayı benden alan, Sağlık Bakanı’ndan sonra gelen ikinci adam M.M.” diyor.

Akdoğan, eniştesi Ferşat’ın kendi adını kullandığını belirterek geçtiğimiz günlerde savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Bugün yayınlanan bu haberin ardından Sağlık bakanlığı akşam saatlerinde yaptığı yazılı bir açıklama ile iddiaların gerçek olmadığını duyurdu.

İşte o açıklama:

13.12.2013 tarihinde Sözcü Gazetesi'nde Uğur Dündar imzasıyla Sağlık Bakanlığı aleyhinde bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber incelendiğinde gerçeğe aykırı ve doğruluğu araştırılmadan yayımlandığı anlaşılmaktadır.

Haberde adı geçen Oktay Ferşat ve Ali Yüksel isimli şahıslar ile Bakanlığımız arasında hiçbir sözleşme yapılmamıştır.

Haberde yer alan acil sağlık istasyonları bağış yapmak isteyen gönüllüler tarafından, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak, kamu kaynağı kullanmadan tamamen bağışçılar tarafından yapılmakta ve Bakanlığımıza hibe edilmektedir.

Adı geçen kişi ve şirketlerin Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere ve ilgili mevzuata uymadan söz konusu acil sağlık istasyonlarını yaptıkları tespit edilmiştir. Bu sebepten dolayı Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uymadan yapılan bu istasyonlar, hibe olarak da Bakanlığımızca kabul edilmemiştir.

Bakanlığımız tarafından yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu haberde adı geçen şirket ve şahısların, bağış yapmak isteyen gönüllüleri yanılttıkları ve insanların iyi niyetlerini suistimal ederek menfaat temin etme girişiminde bulundukları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ilgili kişiler hakkında yasal süreçler başlatılmıştır.

Habere konu olan "Bakanlığın ikinci adamı" ifadesiyle takdim edilen kişi, olay ve "rüşvet" iddiaları tamamıyla kurgudan ibaret olup, söz konusu haber bir bütün olarak incelendiğinde haksız talepleri Bakanlığımız tarafından karşılanmayan kişilerin çirkin iftiralarından ibaret olduğu anlaşılacaktır.

Sonuç olarak bu kapsamda; Bakanlığımızca 112 istasyon binası yapımıyla ilgili olarak; herhangi bir ihale yapılmamış, sözleşme imzalanmamış ve herhangi bir kamu kaynağı da kullanılmamıştır.

Sözcü Gazetesinde yer alan söz konusu haber bütünüyle gerçek dışı ve iftiralardan ibarettir.

saglik-bakanliginden-aciklama.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3323 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim