• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Saatlerce güneşlenmeyin!

Saatlerce güneşlenmeyin!
40 dereceye kadar varan hava sıcaklığı sebebiyle uzmanlar cilt sağlığı ile ilgili önemli uyarılar da bulundu.

İzmir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ertuğrul Erkişier, yaz aylarında güneşten korunmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Sıcaklığın son yıllarda normalin çok üstüne çıkmasından dolayı cilt kanserinde artış yaşandığını ve önümüzdeki yıllarda daha da artış yaşanacağını anlatan Erkişier, sıcak havalardan korunmak için şu önlemleri almanın yararlı olabileceğini bildirdi; “Sıcak havalarda insanların şapka takmaları ve çıplak tenle sokağa çıkmamaları gerekiyor. Ozon tabakasının ciltlerine vereceği zarardan dolayı çok sıcaklarda ciltlerine önlem amaçlı korucu sürmeleri gerekiyor.”

Yaz aylarında açan çiçeklerin çıkardığı tozlara karşı da uyaran Ertuğrul Erkişier, “Yaz mevsimi, alerjisi olanlar ve alerjik hastalıklara yakalanmanın tam mevsimidir. Alerjik hastalıklara yakalananlar aşırı güneşte kalmaktan olurlar” şeklinde konuştu.

GÖLGEDE GÜNEŞLENİLEBİLİR

Saatlerce güneş altında yatmanın deri yaşlanmasına sebep olacağını dile getiren Erkişier, sözlerine şöyle devam etti: “Güneşlenmek hem deri yaşlanmasına hem deri lekelenmesine farklı pigmentlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Güneşten alacakları D vitamini hiç güneşe çıkmadan gölgeden dahi alınabilir.Gölgede güneşlenilebilir. Doğal güneş ışığı ve yapma güneş ışığı arasında da fark yok. Aşırı güneşlenme moda olmuş. Sağlıklı bir tutum değil bu yani. Ruh sağlığı bozuk olabilir bu kişilerin. Saatlerce güneşte yatmanın bir mantığı yok. Aşırı güneşlenme sağlıklı değildir. Elinizden yüzünüzden aldığınız güneş yeter. Saatlerce güneşlenmenin gereği yok.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim