• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Saatte bir sağlık çalışanı şiddete uğruyor

Saatte bir sağlık çalışanı şiddete uğruyor
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Beyaz kod verilerine göre Türkiye'de her 1 saatte 1 sağlık çalışanının şiddete uğradığını belirterek, "TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonuna Bakanlığın sunduğu rapora göre bir günde ortalama 23 şiddet ola

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, "sağlık çalışanlarının yaşanan şiddeti basın ile paylaşmamasına yönelik genelge" ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Sağlık Personeli ve hastanelerin yaşanan şiddet olaylarını basın yayın kuruluşlarıyla paylaşmamasına yönelik çalışanları uyarmak yerine şiddeti en aza indirmekle ilgili somut çalışmalar yapmalıdır" dedi.

-HASTANELERİN KAMERALARLA DONATILMASI ŞİDDETİN SEYRİNE NEDEN OLDU-

Yayınlanan haberlerle ilgili ise çalışanlara değil medya kuruluşlarına çağrı yapılması gerektiğini kaydeden Önder Kahveci "Sağlık Bakanlığı tüm hastaneleri kameralarla donatarak şiddete karşı önlem alacağını düşündü. Fakat bu iş daha sonra sadece şiddetin medyada seyrine neden oldu. Bakanlık bu seferde medya ile bilgi ve materyal paylaşmayın diye çalışanı uyarıyor. Bu konularda uyarılacak en son kişiler çalışanlardır. Bakanlık böyle bir durum için medya kuruluşları ile irtibata geçmelidir. Bu konuda çalışanı uyarmak doğru bir yaklaşım değildir" diye kaydetti.

-GÜNDE ORTALAMA 23 ŞİDDET OLAYI GERÇEKLEŞİYOR-

Beyaz kod verilerine göre Türkiye'de her 1 saatte 1 sağlık çalışanının şiddete uğradığını belirten Kahveci "Sağlık çalışanlarına şiddeti medyada izlemek hiçbir sağlık çalışanının tasvip etmeyeceği bir durumdur. TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonuna Bakanlığın sunduğu rapora göre bir günde ortalama 23 şiddet olayının beyaz koda bildirildiği yani her 1 saatte 1 sağlık çalışanının da şiddete uğradığı çözüm bekleyen somut bir gerçektir. Bu durum saklanarak, herkesten kaçırılarak çözülebilecek bir mesele değildir. Bakanlık şiddet konusunda öncelikle çözüm için çaba sarf etmelidir" dedi.

-ÇALIŞANIN İTİBARINI SORUNLARINI ÇÖZEREK KORUYUN-

Genelgede böyle bir talebin genelgede mesleki itibarın korunması ve mesleki tükenmişliğin önlenmesi amacıyla gerçekleştirildiğine dair ifadelerinde şaşırtıcı olduğu kaydeden Kahveci açıklamasını şöyle tamamladı:
"Sağlık çalışanlarının yaşadığı tükenmişlik ve mesleki itibarlarının korunmasının yolu medyaya bilgi vermemekten geçmiyor. Genelgede bunları bir araya getirmek şaşırtıcı olmuş. Bakanlık çalışanın itibarını düşünüyor, tükenmişliğini dert ediyorsa çözüm bekleyen sorunlara el atsınlar. Şiddetin önlenmesi, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, haksız uygulamaların sonlandırılması, tüm çalışanların kadrolu olması gibi talepleri dikkate alsınlar çözüme kavuştursunlar."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim