• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Sabah hafif kahvaltı öğlen sebze yemeği

Sabah hafif kahvaltı öğlen sebze yemeği
Bayramda psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine giriliyor. Bu da hazımsızlık başta olmak üzere bazı sağlık sorunlarına yol açıyor...

Ramazan ayı boyunca tutulan orucun ardından vücudun normale dönebilmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, 'Bayramda psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine giriliyor. Bu da hazımsızlık başta olmak üzere bazı sağlık sorunlarına yol açıyor' dedi.

- Süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kurubaklagiller, sebze ve meyve ile ekmek ve tahıllardan oluşan dört temel besin grubundan en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarlarda alın.

PEYNİR AZ YAĞLI OLSUN

- Bayram sabahı hafif bir kahvaltıyla güne başlayın. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler yemeyin. Domates, salatalık, maydanoz ve taze biber gibi çiğ sebzeleri bol miktarda tüketip, az yağlı peynir tercih edin.
- Tam buğday unlu, kepekli ya da çavdar ekmeği tercih edin.
- Bayramda ve bayramdan sonra sıvı alımını artırın, günde 1.5-2 litre su için. Sıvı tüketimini artırmak için öğünlere ayran, taze sıkılmış meyve suyu, az şekerli limonata ekleyin.
- Sindirim sisteminin düzenli çalışması için lif (posa) içeriği yüksek sebze, meyve ve kurubaklagiller tüketin.
- Diyabet, kalp-damar, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığı olanlar diyetlerine bayram süresince de uymalı.

ÇAYA YÜKLENMEYİN
- Özellikle yaşlılar ve tansiyon hastaları kahve ve çay tüketiminde aşırıya kaçmamalı, bitki çaylarını tercih etmeli.
- Ramazan ayı boyunca kalkılan sahurun, gece yeme alışkanlığına dönüşmemesine dikkat edin.
- Ramazan'da yavaşlayan metabolizmanın tekrar düzelebilmesi, vücut ağırlığının dengede tutulabilmesi için düzenli fiziksel aktivite yapın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4927 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim