• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sabit IP’ye geçiş işlemleriyle ilgili eczanelerin dikkatine duyuru

Sabit IP’ye geçiş işlemleriyle ilgili eczanelerin dikkatine duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Sabit IP’ye geçiş işlemleriyle ilgili eczanelerin dikkatine duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü

20.01.2017

SABİT IP’YE GEÇİŞ İŞLEMLERİYLE İLGİLİ
KURUMUMUZLA SÖZLEŞMELİ ECZANELERİN DİKKATİNE

Kurumumuz tarafından ilk olarak 04.10.2016 tarihinde "Sabit IP Geçiş İşlemleri ile İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine" başlıklı bir duyuru yayımlanarak bilgi güvenliği kapsamında Kuruma veri gönderen her sağlık hizmet sunucusunun (Hastane, Eczane, Optik) kullanıcı adı ve şifresi yanında IP kontrolünün de yapılacağı; bu sebeple hizmet sunucularının internet çıkış IP'lerinin statik (sabit) IP'ye dönüştürerek duyuruda yer alan ilgili uygulamadan giriş işlemlerini yapmak ve her statik IP değişikliğini Kuruma bildirmekle yükümlü olacağı ve uygulamaya 15.10.2016 tarihi itibariyle geçilmesinin planlandığı duyurulmuştur.

Sağlık Hizmet sunucularımızdan eczanelerimiz için gelen talepler neticesinde; gerek sağlık hizmet sunucularımızın bilgi güvenliği, gerekse Kurum bilgi güvenliği açısından gerek görülen bu çalışmada, IP hizmet ve servis sağlayıcıların IP temininde ve konfigürasyonların da sorun yaşanmaması için kademeli olarak geçişe karar verilmiş olup, 30.12.2016 tarihli duyuruda eczanelerin 20/01/2017 tarihinden itibaren uygulamaya alınacağı bildirilmiştir.

Bu gün itibariyle uygulamanın başlaması ile birlikte bazı eczanelerin servis sağlayıcılarından kaynaklanan (hatalı IP verilmesi) veya Statik IP'lerini sisteme tanımlatmamasından dolayı yaşanan sorunlar nedeniyle, MEDULA Eczane uygulamasına giriş yapamadıkları tarafımıza bildirilmiş olup, Vatandaş mağduriyetine sebep olmamak adına 25.01.2017 tarihine kadar Kurumumuzla sözleşmeli eczanelerin hizmet aldığı operatörlerle görüşerek Statik IP kontrolünün yaptırılması ve MEDULA Eczane Uygulamasına tanımlatmak suretiyle eksikliklerinin giderilmesi hususu eczanelerimize önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3572 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim