• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Saç naklinde robotik cerrahi dönemi

Saç naklinde robotik cerrahi dönemi
Kadın ve erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç kaybı günümüzde birçok yöntemle giderilebiliyor. En gözde yöntemlerin başını ise saç nakli çekiyor.

Kadın ve erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç kaybı günümüzde birçok yöntemle giderilebiliyor. En gözde yöntemlerin başını ise saç nakli çekiyor. Türkiye ve Avrupa'da saç nakli konusunda lider olan Esteworld Sağlık Grubu, saç naklinde robot cerrahisini Türkiye'ye getirerek ilk uygulayan sağlık grubu oldu. Şu anda sadece Esteworld'de uygulanan bu sistem saç nakli isteyenler dünya ile aynı anda bu teknolojiden faydalanabilecek.

ABD, İngiltere ve Japonya'da kullanılan ve büyük talep gören 'saç robotu' artık Türkiye'de. Tüm dünyada yoğun ilgi gören Robotik Cerrahi Teknolojisi Türkiye'de de geniş bir yanı uyandırdı. Sadece Esteworld'de uygulanan Robotik Saç Cerrahisi Teknolojisine yurtiçi ve yurtdışından yoğun talepler gelmekte.

Esteworld, robotik cerrahide devrim yaratan saç robotunu Türkiye'ye getirdi ve saç ekimleri 'saç robotu' ile uygulamaya başlandı. Böylece Yurtiçi ve yurtdışından gelen yoğun taleplerle saç naklinde hatasız nakil devrini başlatmış olduk.

Nasıl yapılıyor?

Peki devrim olarak nitelendirilen bu transfer nasıl yapılıyor? Robot tarafından toplanacak foliküler birimlerin bulunduğu alan işaretleniyor. Robotunun foliküler birimleri tanıması, takip etmesi ve kayıp olmadan alınması için donör alandaki saçlar 1 mm olacak şekilde kısaltılıyor. Donör alana anestezi uygulanıyor. Robotun saç foliküllerine zarar vermeden kayıpsız şekilde alınmasını sağlamak için gergi aparatı alınacak bölgeye sabitlenir. Bu şekilde robot hassas şekilde çalışmaya başlar.

Otomasyon sistemi tarafından kontrol edilen 4 parametre bulunuyor. Ekran operatörü alınacak folikülün derinliğini beliriyor, robot ise operatöre bağlı çalışıyor. CD parametresi iç derinliği temsil ediyor. Delgi punch saç derisinin ne kadar derinliğe inilmesi gerektiğini otomatik belirliyor.

Operatör ekranı kişinin cilt yapısını belirleyerek saç köklerinin alınacağı alanda ne kadar derinliğe inmesi gerektiğini cihaza belirtiyor. Robot da otomatik olarak bu işlemi yapıyor. Son parametre kesme açısı. Donör bölgedeki saçların çıkış yönüne göre açılarının ortalaması alınıyor ve hesaplanıyor. Robot kendisini otomatik olarak bu açıya göre ayarlar, operatör isterse bu açıyı küçük adımlarla artırabilir ya da azaltabilir.

Doğal görünüm

Robotik kollar donör alandaki saç köküne her açıdan görüntüleme sağlıyor. Robotik görüntüleme sistemi saniyede 50 kez güncelleniyor. Robot, özel büyüteci sayesinde foliküler birimde 10.000 kat büyüme sağlayarak hata payını ortadan kaldırıyor. Operasyon sonrası donör alanda doğal görünüm sağlanması, robot algoritmaları sonucunda gerçekleşiyor. Saçların çıkma yönleri tamamen robota bağlı, hata payı sıfıra yakın oluyor ve tamamen doğal görünüyor. Bir seansta, alınabilecek sağlıklı olan tüm saç kökleri alınıp ekilebiliyor. İkinci seans ertesi gün yapılabiliyor. Süreç tamamlandığında saç istenildiği şekle sokulabiliyor.

Dr. Servet Terziler

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim