• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Saç renginizi koruyun

Saç renginizi koruyun
Profesyonel bir bakım şart! Yaz denince ilk akla gelen şeyler güneş ve sudur. Yazın eğlenceli kısmını oluşturan bu ögeler ne yazık ki boyalı saçlarda büyük tahribata neden olurlar...

Yaz denince ilk akla gelen şeyler güneş ve sudur. Yazın eğlenceli kısmını oluşturan bu ögeler ne yazık ki boyalı saçlarda büyük tahribata neden olurlar. Sudaki klorun ve şampuanların saç boyasına olan kötü etkilerinin yanı sıra yaz aylarında klor içermeyen doğal suların dahi saç boyasına olumsuz etkileri vardır. UV ışınları ise saç boyası ile çoktan hassaslaşmış olan saç protein yapısını bozar. Bu olumsuz etkileri azaltmak için saçları güneşten korumak ve çok sıkça yıkamamak çare olabilir. Ancak kumsalda ya da güneş altında bulunmanız gereken yerlerdeyseniz saç renginizi nasıl korumalısınız? İşte size birkaç öneri.

Şampuansız Şaç Temizliği
Stil danışmanı Ashley Javier, eğer saç temizliğinde şampuan kullanılmayacaksa bunun yerine saç kremi ve ılık su ile saçların temizlenebileceğini söylüyor. Saç kremleri şampuanda alıştığınız temizlik hissini vermeyebilir ancak içerdiği yumuşatıcılar sayesinde kuru ve yıpranmış saçlarınızın nem oranını dengeleyecek ve saç boyanızın akmasını engelleyecektir. Javier, saç rengini korumada daha iyi sonuç verdiği için özellikle besleyici içeriğe sahip saç kremlerini öneriyor. Şampuan kullanacağınız günlerde ise mümkün olduğunca az köpüren ve kısa durulama süresi gerektiren ürünleri tercih etmenizde fayda var.

Şampuan kullanmayacağınız günlerde ise saçınızı su ile temas ettirmemek en etkili çözümlerden biri. Yağ emici özelliğe sahip saç pudralarının etkisini hafife almayın. Bunun yanında bebek pudraları ile temizlik de aynı etkiyi yaratarak saçlarınıza canlılık getirecektir.

Saç Boyasını Koruyucu Şampuan ve Saç Kremi Kullanın
Şaç renginizi korumak ve sıkça saçnızı boyamamak için kullandığınız şampuan ve saç kremimin saç boyasını koruyucu özellikler barındırması gerekmektedir. UV filtreli şampuanlar saçınızı güneş ışınlarından koruyarak bakım sağlaken, saç kremleri ise saç boyanızdaki renk pigmentlerini geliştirici bir etki yaratırlar. Davines şaç boyası uzmanı Naomi Knights, saçların güneş ışınlarının etkisiyle sararmaya ve solmaya eğilimli olduklarını söylüyor ve bunu önlemek için kesinlikle şaç rengine uygun, UV filtreli şampuanlar ve saç kremleri kullanılmasını öneriyor.

Profesyonel Keratin Protein Bakımı Yaptırın
Saçın neredeyse tamamnı keratinden ve lifsel proteinlerden oluşur. Saça uygulanan boya ise saçı oluşturan keratin yapısında zayıflamalara neden olarak saçın güneş, su ve kötü hava koşulları gibi dış etkenlere karşı korumasını azaltır.

Bu nedenle boya sonrasında saça profesyonel bir keratin bakımı uygulatmak, boyadan yıpranan saçları dış etkenlere karşı güçlendirir. Keratin protein bakımı saçınızı güneşin olumsuz etkilerine karşı korur ve saçınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Güneş Koruma Faktörlü Sprey Saç Kremleri Kullanın
Yoğun güneş ışığına maruz kalınan yerlerde tüm saçları gölgeleyecek geniş bir şapka takmak en iyi koruma yöntelerinden biridir. Bunun yanında nemlendirici etkiye sahip, UVA ve UVB filtreli sprey saç kremleri de saçı korumaya yardımcı olurlar.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2918 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim