• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Saçınıza yatırım yapın...

Saçınıza yatırım yapın...
Bugüne kadar yaptığımız yanlış uygula-maları hayatımızdan çıkararak bile parlak, sağlıklı ve canlı saçlara kavuşabiliriz...

Bugüne kadar yaptığımız yanlış uygulamaları hayatımızdan çıkararak bile parlak, sağlıklı ve canlı saçlara kavuşabiliriz...
Sağlıklı ve güzel görünümlü saçlara sahip olmak için yapmamız gereken saç bakımı hiç de zor değil. İşte, saç bakımıyla ilgili hepimizin bilmesi gereken püf noktaları:
Kaliteli ürün kullanın: Sizin için en uygun saç modelini bulmaya yatırım yapın. Çünkü o modeli yakaladığınız takdirde siz de ‘yıka ve çık’ saçlara sahip olacaksınız ve göreceksiniz, saç bakımı sizin için çok daha kolay olacak. Saçlarınızı, saç yapınıza uygun ürünle yıkayın. Kuru saçlar nemlendirici şampuana ihtiyaç duyarken, yağlı saçların ise yağ dengeleyici şampuanla sık yıkanmaya
gereksinimi vardır.

YATMADAN ÖNCE FIRÇALAYIN
İyi kalite arındırıcı şampuana yatırım yapın. Bu şampuanlar her ne kadar düzenli kullanım için tasarlanmamış olsalar da kimyasallar içerir. Bu yüzden kaliteli şampuan kullanmak önemlidir.
Saç tarama ve fırçalama: Saçlarınızı her sabah fırçalayın. Bu, saçlarınızdan tozu, kiri ve tortuları uzaklaştırmaya yardımcı olur. Ayrıca kan akışını canlandırır ve cilt yağını saç uçlarına dağıtır. Saçlarınızı kesinlikle ıslakken taramayın, fırçalamayın. Onun yerine genişli dişli bir tarak kullanın. Saçlarınızı taramaya uçlardan başlayın ve nazikçe köklere doğru gidin. Gece yatmadan önce saçlarınızı fırçalayın. Eğer saçlarınız uzunsa, başınızı öne eğip saçlarınızı öne atarak tarayın. Mümkün olduğunca saçlarınızın doğal yolla kurumasına izin verin. Emiş gücü yüksek bir havluyla saçınızdaki fazla ıslaklığı silin ve sonra parmaklarınızla saçınızı kurutun.
Saçlarınızı koruyun: Güneşli günlerde saçlarınızı güneşten koruyun. Mümkünse şapka kullanın.
Klorlu suda yüzdükten sonra saçlarınızı mutlaka yıkayın. Fırçanızı ve tarağınızı temizlemeyi unutmayın. Haftada bir kere sabunlu ılık suyla yıkayın. Havuza girmeden önce saçlarınızı ıslatın. Saçlarınızın normal suyu emmesi, klorlu suyun saçınıza zarar vermesini önler. Tabii, en iyisi bone kullanmak!

ILIK SUYLA YIKAYIN
Saç derinize bakım yapın: Saç derinize düzenli olarak masaj yapın. Bu, saç köklerindeki kan dolaşımını harekete geçirir. Saç derinizi haftada iki kere yağ ile besleyin. Bu, saçlarınızın yumuşamasına ve incelmiş saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olur. Bu işlem için badem, hindistan cevizi yağı ya da sızma zeytinyağını tercih edin. Bir miktar pamuk topağını yağa batırın ve saç derinize hafifçe sürün. Saçlarınızı bu şekilde yarım saat bekletin ve ılık suyla yıkayın. Daha sonra ölü deriyi temizlemek için soğuk suyla durulayın. Sonuç mu? Tabii ki daha yumuşak, daha pürüzsüz, söz dinleyen saçlar!

SaçlarInIza özen gösterİn
Saçlarınızı gün aşırı ve ılık su ile yıkamaya özen gösterin. Saçlarınızı ıslakken çok sıkı toplamayın. Gerilmek, saç tellerinin kırılmasına ve ikiye ayrılmasına yol açar. Saçlarınızı kurutma makinesiyle şekillendirmeyin. Uzmanlar saç kurutma makinesini sadece özel durumlarda kullanmanızı tavsiye ediyorlar. Kullandığınızda, saçınızı şekillendirme işleminiz bittikten sonra makinenin ayarını soğuğa çevirin. Bu, saçların pürüzsüz, parlak, ışıltılı görünmesi yardımcı olur. Kuaförünüzle düzenli olarak randevulaşmayı unutmayın. Her dört ya da altı haftada bir saçlarınızın uçlarından aldırmak, mükemmel görünümde kalmalarını sağlar.
Saçlar kökünden beslenir. Bu yüzden dışarıdan uygulanan ürünler saçlara sağlık getirmez. Saçlar için gerekli olan vitamin ve mineraller ancak kan yolu ile saç köklerini besleyebilir. Demir, çinko, vitamin B12, folik asit ve biotinden (kırmızı et, yumurta beyazı, kurubaklagiller, vs...) zengin beslenmek saç sağlığı için gereklidir. Dengeli ve düzenli beslenmek, antioksidan yiyecekleri (sebze, meyve, vs...) tüketmek, düzenli uyku ve stresten uzak durmak da saç sağlığı için önemlidir.

İhtişam ve stil birleşti
Reebok'ın teknolojileri ile Emporio Armani'nin ihtişam ve stilinin birleştiği, 2010 Sonbahar/Kış koleksiyonu göz kamaştıracak.
Şıklığın yanı sıra işlevselliği de göz önünde bulundurarak tasarlanmış koşu üstlerinde nem kontrolünü sağlayan PlayDry teknolojisi, reflektif paneller ve fermuarlı detaylar göze çarpıyor. Kadın koleksiyonunda ise, harem pantolonlar, asimetrik kapüşonlu üstler ve kalçalara oturan, bilekte bollaşan pantolonlar sezona damgasını vuracak.

Botoks etkili güzellik maskesi
Ebru Şallı'nın da kullandığı güzellik maskesi, ciltte botoks etkisi yapıyor ve cildi canlandırarak gergin olmasını sağlıyor.
Gerekli malzemeler: 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çimdik tuz
Hazırlanışı ve kullanım şekli: Cildinizi temizleyin. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı, gözaltlarınız hariç tüm yüzünüze bir kat sürün. 10 dakika bekledikten sonra üstüne bir kat daha sürün. Toplamda, 3 kat maske sürdükten sonra, 30 dakika bekleyin. Cildinizde 30 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.


gunes.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4083 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim