• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Şafak Hastanesi'ne 76 milyar dolarlık dev fon 'patron' olacak

Şafak Hastanesi'ne 76 milyar dolarlık dev fon 'patron' olacak
Uluslararası borsalarda yatırım yapan dünyanın en büyük ABD’li fonlarından Julius Baer yeni kurduğu özel girişim sermayesi (private equity) şirketi yatırım için Türkiye’yi seçti. Sağlık sektörüne yatırım yapma kararı alan Julius Baer, Özel Şafak Hastanele

Uluslararası borsalarda yatırım yapan dünyanın en büyük ABD’li fonlarından Julius Baer yeni kurduğu özel girişim sermayesi (private equity) şirketi yatırım için Türkiye’yi seçti. Sağlık sektörüne yatırım yapma kararı alan Julius Baer, Özel Şafak Hastaneleri’nin yüzde 60’ını 60 milyon dolara satın almak için anlaştı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Julius Baer’nın Doğu Avrupa ve Türkiye Direktörü ve fondaki tek Türk yönetici olan Cengiz Başkır bu operasyonda büyük rol oynadı. Başkır’ın, Doğu Avrupa ülkelerinden biri yerine ilk yatırımın Türkiye’ye yapılması konusunda etkili olduğu öğrenilirken, Türkiye’de sağlık sektöründeki hızlı gelişimin pek çok yabancı yatırımcının gündeminde olduğu da vurgulandı.

İSTANBUL’DA 5 HASTANE: Anlaşmanın Julius Baer’ın Özel Şafak Hastaneleri’ne ayırıca 200 milyon dolarlık sermaye desteği içerdiği de öğrenilirken, bu para ile İstanbul’da ilk etapta 5 yeni hastane daha açılması planlanıyor. Fonun Özel Şafak Hastaneleri’ndeki yatırımının 5-7 yıl vade ile devam etmesi beklenirken, Başkır’ın Julius Baer adına önümüzdeki günlerde farklı sektörlerde satın almalara imza atacağı da konuşuluyor.

GALLOWAY YÖNETİME GİRECEK: Şafak Hastaneleri’ni 100 milyon dolar değer biçerek yüzde 60’ını satın alan Julius Baer, ayrıca Türkiye’deki yatırımını uluslararası boyuta da taşıyacak.
ABD’de 52 hastane yöneten Galloway Grubu ile de anlaşma yoluna giden fon, Şafak Hastaneleri’nin yönetimine bu gruptan yöneticiler atayacak. Böylece Şafak Hastaneleri’ni dünya sağlık sektörüne entegre edecek.

Üç kardeşin kurduğu Şafak uluslararası hastane olacak

ÖZEL Şafak Hastaneleri 1998 yılında kuyumculuğu bırakan Saim, Seçim ve Mehmet Öztürk kardeşler tarafından kuruldu. 1998 yılında ilk hastanelerini İstanbul Gaziosmanpaşya’da Avrupa Şafak olarak açan üç kardeş, 2002 yılından 2005 yılına kadar Göztepe Şafak Hastanesi, Bahçelievler’de JFK Hastanesi ve yine Gaziosmanpaşa’da İstanbul Şafak hastanesini kurdu. 4 hastaneye sahip olan Özel Şafak Hastaneleri Grubu’nun toplam yatak sayısı ise 470. Öztürk Ailesi’nin Julius Baer’e yapılan satıştan elde ettiği gelirle yine sağlık söktörüne yatırım yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Bölgenin lideri olmayı planlıyor

Fonun Doğu Avrupa’da sağlık sektürü yatırımlarına devam edeceği ve bu yatırımları Türkiye ile birleştirerek bölgenin lideri olmayı hedeflediği ifade ediliyor. Özellikle Rusya Ukrayna, Romanya, Polonya’da önümüzdeki günlerde hastane satın alımına gitmesi bekleniyor. Fonun Bu ülkelerde de faaliyet gösteren Türk şirketleri tercih ettiği savunulurken, Türkiye’nin Avrupa Birliği yolundaki adımlarının fonun bu kararında etkili olduğu dile getiriliyor.

Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim