• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Safra kesesindeki tümörden kemoterapi tedavisiyle kurtuldu

Safra kesesindeki tümörden kemoterapi tedavisiyle kurtuldu
3 yıl önce tespit edilen safra kesesi tümöründen kemoterapi tedavisiyle kurtuldu.

ANTALYA (İHA) - Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Gülay Altuğ, yaklaşık 3 yıl önce tespit edilen safra kesesi tümöründen kemoterapi tedavisiyle kurtuldu.

3 yıl önce safra yollarında tümör tespit edilen ve yapılan ilk ameliyatında uygun olmadığı için tümörü alınamayan 59 yaşındaki Gülay Altuğ, gördüğü ilaç tedavisinin ardından iyileşerek safrasındaki tümörden kurtuldu.

KEMOTERAPİYLE KANSER HÜCRELERİ KAYBOLDU

Gülay Altuğ’un ameliyata uygun olmayan bir tümörünün olmadığını hatırlatan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Medikal Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Bozuk, “Bazen kemoterapi, safra yolları rahatsızlıklarda çok verimli olmayabiliyor. Ama hastamızda gerçekten çok yüksek bir yanıt oluştu. Filmde de her şey negatifleşince, cerrahi müdahale için tekrardan temaslarımız oldu. Ameliyat sonrasındaki sonuçla da sadece kemoterapiyle kanser hücrelerinin kaybolduğunu gözlemledik” diye konuştu.

SON DERECE NADİR BİR DURUMUN GÜZEL ÖRNEĞİ

Safra yolları tümörlerinin erken dönemde esas tedavisinin cerrahi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bozcuk, “Cerrahi olamadığı durumlardaysa diğer tedavi yöntemleri uygulanır. Ardından da tekrar cerrahiye aday olması nadir bir durumdur. Cerrahi döneminde tümörün tamamen ortadan kaybolmuş olması son derece nadir durumdur. İşte son derece nadir bir durumun çok güzel bir örneği de Gülay Hanım oldu. İyi ki tedavimize devam etmiş ve şartlarımızı zorlamışız.”

AĞRILARIM DAYANILMAZDI

Yaşadığı yoğun karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran Altuğ, “İlk etapta bu ağrıların sebebini böbreklerime bağladım. Birkaç doktor gezdim. Ama ağrılarım da arttı. En sonunda böbreklerimi kontrol ettirme kararı aldım. İyi ki de gitmişim. Böbreklerimde kist olduğu tespit edildi. Genel cerrahiye yönlendirildim. Onlar da safra kesemde taş olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ama iltihap nedeniyle 15 gün beklemem gerekti. Olduğum ameliyatta doktor saframdan biyopsi alıp, geri kapatmış” dedi.

AİLEMİN DESTEĞİ VE DOKTORUMUN TUTUMU BENİ HAYATA BAĞLADI

Hastalığının teşhisi öncesinde biraz yürüdüğünde bile halinin kalmadığını belirten Altuğ, gördüğü tedavinin ardından kendi işini görür hale geldiğini söyledi. Altuğ; “Hakan Hoca’mızın önerisiyle yaklaşık 3 ay yani 4 kür kemoterapi aldım. Tedavinin ardından kendimi daha da iyi hissettim. Bu süreçte ailem hep yanımdaydı. Onların desteği ve doktorlarımızın tutumu beni yeniden hayata bağladı. Yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BOŞA ÇABALADIĞIMI SÖYLEDİLER

Yaşadıkları sıkıntılı günler hakkında konuşan Gülay Altuğ’un damadı Mehmet Varmış, “Safra kesesinde tümör olduğunu öğrendiğimizde hemen araştırmaya giriştik. Ama görüştüğüm pek çok doktor safra kesesi tümöründe, özellikle başvurduğumuz aşamasında yapılacak pek bir şey olmadığını söyledi. Bunu eşime nasıl anlatacağım derken yolumuz Prof. Dr. Hakan Bozcuk’la kesişti. O günden sonra olumsuz hiçbir şey düşünmedik. İkinci kürden sonra yapılan ara kontrolde kanser gerilemeye başladı. Kısa sürede de kayınvalidem iyileşti.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim